Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

Kesäinen jälkiruoka syntyy matcha-vihreä tee -jauheesta ja marinoiduista mansikoista. Tarjoa lisäksi itsetehtyä matcha-hunajaa ja kotimaista, metsäisiä aromeja tarjoilevaa, jälkiruokaviiniä.

2 h 30 min
servings 4 annosta

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

½ dl sitruunanmehua

1 tl matcha-vihreäteejauhetta

*

Mansikat:

200 g mansikoita

1 rkl sokeria

2 rkl vettä

1 iso shison-lehti tai perilla-yrttiä (esim. Järvikylä)

*

Vihreätee-hunaja:

½ dl hunajaa

1 rkl kuumaa vettä

1 tl matcha-vihreäteejauhetta

Valmistusohje

1. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa.
2. Lisää sitruunanmehua ja anna kiehahtaa mutta älä keitä.
3. Kaada seos annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
4. Marinoi mansikat. Paloittele mansikat pieneksi. Liuota sokeri veteen ja hienonna shison-lehti. Sekoita seos mansikoihin ja anna maustua 20 minuuttia.
5. Valmista vihreätee-hunaja. Sekoita ainekset tehosekoittimessa.
6. Tarjoa hyytyneet vanukkaat hunajan ja mansikoiden kanssa. Koristele annokset kukilla ja shison-lehdillä.

Tiesitkö?

Shison on japanilaisessa keittiössä paljon käytetty yrtti. Valitettavasti sitä on Suomesta vaikea löytää. Kotimaisen Järvikylän punalehtinen perilla on laimea versio shisosta, sitä voi käyttää reseptissä runsaasti.

Viinisuositus:

Ainoa Havu

ainoa havu

Suomi, Alko 655007, 16,44 € (0,7 l)

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla