Ainekset
5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl sitruunanmehua
1 tl matcha-vihreäteejauhetta
*
Mansikat:
200 g mansikoita
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 iso shison-lehti tai perilla-yrttiä (esim. Järvikylä)
*
Vihreätee-hunaja:
½ dl hunajaa
1 rkl kuumaa vettä
1 tl matcha-vihreäteejauhetta
Valmistusohje
1. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa.
2. Lisää sitruunanmehua ja anna kiehahtaa mutta älä keitä.
3. Kaada seos annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
4. Marinoi mansikat. Paloittele mansikat pieneksi. Liuota sokeri veteen ja hienonna shison-lehti. Sekoita seos mansikoihin ja anna maustua 20 minuuttia.
5. Valmista vihreätee-hunaja. Sekoita ainekset tehosekoittimessa.
6. Tarjoa hyytyneet vanukkaat hunajan ja mansikoiden kanssa. Koristele annokset kukilla ja shison-lehdillä.
Tiesitkö?
Shison on japanilaisessa keittiössä paljon käytetty yrtti. Valitettavasti sitä on Suomesta vaikea löytää. Kotimaisen Järvikylän punalehtinen perilla on laimea versio shisosta, sitä voi käyttää reseptissä runsaasti.
Viinisuositus:
Ainoa Havu
Suomi, Alko 655007, 16,44 € (0,7 l)