Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

Kesäinen jälkiruoka syntyy matcha-vihreä tee -jauheesta ja marinoiduista mansikoista. Tarjoa lisäksi itsetehtyä matcha-hunajaa ja kotimaista, metsäisiä aromeja tarjoilevaa, jälkiruokaviiniä.

2 h 30 min
servings 4 annosta

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

½ dl sitruunanmehua

1 tl matcha-vihreäteejauhetta

*

Mansikat:

200 g mansikoita

1 rkl sokeria

2 rkl vettä

1 iso shison-lehti tai perilla-yrttiä (esim. Järvikylä)

*

Vihreätee-hunaja:

½ dl hunajaa

1 rkl kuumaa vettä

1 tl matcha-vihreäteejauhetta

Valmistusohje

1. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa.
2. Lisää sitruunanmehua ja anna kiehahtaa mutta älä keitä.
3. Kaada seos annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
4. Marinoi mansikat. Paloittele mansikat pieneksi. Liuota sokeri veteen ja hienonna shison-lehti. Sekoita seos mansikoihin ja anna maustua 20 minuuttia.
5. Valmista vihreätee-hunaja. Sekoita ainekset tehosekoittimessa.
6. Tarjoa hyytyneet vanukkaat hunajan ja mansikoiden kanssa. Koristele annokset kukilla ja shison-lehdillä.

Tiesitkö?

Shison on japanilaisessa keittiössä paljon käytetty yrtti. Valitettavasti sitä on Suomesta vaikea löytää. Kotimaisen Järvikylän punalehtinen perilla on laimea versio shisosta, sitä voi käyttää reseptissä runsaasti.

Viinisuositus:

Ainoa Havu

ainoa havu

Suomi, Alko 655007, 16,44 € (0,7 l)

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla