Valkosuklaa & raparperi

Herkkä ja kaunis raparperi-valkosuklaajälkiruoka on kuin kakku ylösalaisin.

20.02.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton

*

Valkosuklaa-sitruunakreemi:

1 dl täysmaitoa

200 g valkosuklaata (esim. Valrhona Ivorie)

2 dl vispikermaa

1 sitruuna (kuori ja mehu)

*

Sherrymarinoitua raparperia:

250 g tuoretta raparperia

1/2 dl makeaa sherryä

2 1/2 dl valmista raparperimehua

1 dl ruokokidesokeria

3 tähtianista

pieni pala vaniljatankoa halkaistuna

*

Mantelimuru:

1 dl mantelijauhetta

1 dl tummaa ruokosokeria

1 dl vehnäjauhoja

ripaus merisuolaa

1/2 tl vaniljasokeria

50 g kylmää voita kuutioituna

*

Lisäksi:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Kiehauta maito kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita varovaisesti tasaiseksi sauvasekoittimella.
2. Lisää kylmä vispikerma suklaaseoksen joukkoon neljässä erässä varovasti sauvasekoittimella sekoittaen, tasainen rakenne säilyttäen.
3. Mausta kreemi sitruunamehulla ja raastetulla kuorella.
4. Kaada laakeaan astiaan jäähtymään. Peitä pinta hyvin kelmulla, jottei pintaan synny kuorta. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
5. Notkista kreemi käsin kevyesti vatkaten. Siirrä pursotinpussiin, josta kreemiä on helppo pursottaa.
6. Valmista marinoidut raparperit. Kuori raparperit ja paloittele 5 cm tangoiksi.
7. Kiehauta alkoholi kattilassa. Lisää joukkoon mehu, sokeri ja mausteet, kiehauta.
8. Kaada lämmin liemi raparperipalojen päälle ja jäähdytä seos.
9. Anna raparperien maustua kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään.
10. Tee mantelimuru. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon.
11. Levitä taikina murusiksi leivinpaperille.
12. Laita pakastimeen noin 10 minuutiksi ennen paistoa.
13. Paista keksimurua 160 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, välillä sekoitellen, jotta murusta tulee kauttaaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä ennen tarjoilua.
14. Kokoa jälkiruoka-annos lasiin tai kulhon. Jaa valkosuklaakreemin päälle raparperipaloja ja murua. Koristele syötävillä kukilla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Antiche Terre

Intohimona Valpolicellan maaperä

Luciano Sancassani tuottaa viiniä Valpolicellassa Venetossa, muttei pidä itseään viiniasiantuntijana. Sancassanin mukaan hyvä viini on loistava lähtökohta, mutta se ei yksin riitä. Tarvitaan taitavaa myyntiä ja markkinointia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla