viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Valkosuklaa & raparperi

20.02.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Herkkä ja kaunis raparperi-valkosuklaajälkiruoka on kuin kakku ylösalaisin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

*

Valkosuklaa-sitruunakreemi:

1 dl täysmaitoa

200 g valkosuklaata (esim. Valrhona Ivorie)

2 dl vispikermaa

1 sitruuna (kuori ja mehu)

*

Sherrymarinoitua raparperia:

250 g tuoretta raparperia

1/2 dl makeaa sherryä

2 1/2 dl valmista raparperimehua

1 dl ruokokidesokeria

3 tähtianista

pieni pala vaniljatankoa halkaistuna

*

Mantelimuru:

1 dl mantelijauhetta

1 dl tummaa ruokosokeria

1 dl vehnäjauhoja

ripaus merisuolaa

1/2 tl vaniljasokeria

50 g kylmää voita kuutioituna

*

Lisäksi:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Kiehauta maito kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita varovaisesti tasaiseksi sauvasekoittimella.
2. Lisää kylmä vispikerma suklaaseoksen joukkoon neljässä erässä varovasti sauvasekoittimella sekoittaen, tasainen rakenne säilyttäen.
3. Mausta kreemi sitruunamehulla ja raastetulla kuorella.
4. Kaada laakeaan astiaan jäähtymään. Peitä pinta hyvin kelmulla, jottei pintaan synny kuorta. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
5. Notkista kreemi käsin kevyesti vatkaten. Siirrä pursotinpussiin, josta kreemiä on helppo pursottaa.
6. Valmista marinoidut raparperit. Kuori raparperit ja paloittele 5 cm tangoiksi.
7. Kiehauta alkoholi kattilassa. Lisää joukkoon mehu, sokeri ja mausteet, kiehauta.
8. Kaada lämmin liemi raparperipalojen päälle ja jäähdytä seos.
9. Anna raparperien maustua kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään.
10. Tee mantelimuru. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon.
11. Levitä taikina murusiksi leivinpaperille.
12. Laita pakastimeen noin 10 minuutiksi ennen paistoa.
13. Paista keksimurua 160 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, välillä sekoitellen, jotta murusta tulee kauttaaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä ennen tarjoilua.
14. Kokoa jälkiruoka-annos lasiin tai kulhon. Jaa valkosuklaakreemin päälle raparperipaloja ja murua. Koristele syötävillä kukilla.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min
Jälkiruoka

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Herkulliset makeat viinit: yhdistä viineille nämä ruoat!

02.11.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Piskonen

Ihana, hapokas raparperi – katso herkulliset raparperireseptit!

17.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä