Väinönputkivanukas

Väinönputkivanukas, punajuurihunajaa & siitepölyä

Väinönputkivanukas tuo villiyrttimäistä vaihtelua jälkiruokapöytään. Kuorruta väinönputkivanukas sesonkien mukaan: talvella punajuurta, keväällä mustaherukanlehteä ja syksyllä tyrniä.

1 + 3 h

05.01.2021 Sami Tallberg + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Väinönputkivanukas:

5 väinönputkensiementä (tai 5 tippaa väinönputkiuutetta)

100 g sokeria

5 dl kuohukermaa

45 ml sitruunanmehua

*

Punajuurihyytelö & siitepöly:

0,3 dl kotimaista hunajaa

0,5 dl punajuurimehua kiehuvan kuumana

4 tl mehiläisten keräämää siitepölyä (halutessasi)

Valmistusohje

Väinönputkivanukas:
1. Sekoita siemenet, sokeri ja kerma. Kiehauta kolme minuuttia. Poista siemenet.
2. Lisää joukkoon mehu. Kiehauta uudelleen minuutin ajan mutta älä sekoita.
3. Kaada annoslaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Punajuurihyytelö & siitepöly:
1. Sekoita mehu ja hunaja. Jäähdytä hieman. Kaada hyytyneiden vanukkaiden päälle.
2. Ripottelee päälle siitepölyä, mieluiten vieraiden nähden pöydässä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla