Tumma kanipata

Tumma kanipata

Tiivismakuinen kanipata saa luonnetta ja kypsää marjaisuutta zinfandel-punaviinistä. Kaada zinfandelia myös lasiin, ja nauti padan kera.

servings 4 annosta

13.09.2021 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kokonainen kani (n. 1 kg)

mustapippuria

suolaa

2 rkl vehnäjauhoja

4 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

4 valkosipulinkynttä

100 g varsiselleriä (n. 1 varsi)

100 g palsternakkaa kuorittuna (n. 1 kpl)

150 g porkkanaa kuorittuna (n. 2 kpl)

1 kanelitanko

6 kokonaista neilikkaa

2 laakerinlehteä

5 dl zinfandel-punaviiniä

1 l tummaa lihalientä

10 kuivattua luumua (kivetön)

hienoa merisuolaa

Valmistusohje

1. Putsaa kani tarvittaessa. Leikkaa viiteen osaan (reidet, koivet ja rinta erikseen).
2. Mausta lihapalat pippurilla ja suolalla. Jauhota palat kevyesti.
3. Lämmitä 2 rkl öljyä pannulla. Ruskista lihapalat ja siirrä ne sivuun odottamaan.
4. Suikaloi salottisipuli, valkosipuli ja varsiselleri. Leikkaa palsternakka ja porkkana suupaloiksi.
5. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uunipadassa. Kuullota siinä vihannekset, juurekset sekä kaneli, neilikka ja laakerinlehti. Lisää joukkoon ruskistetut lihat.
6. Lisää sitten punaviini pataan ja kiehauta.
7. Lisää lihaliemi ja kiehauta seos.
8. Siirrä pata 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin tunti ilman kantta.
9. Lisää joukkoon kuivatut luumut ja kypsennä vielä noin tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa ja irtoaa helposti luista.

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi tryffeliöljyllä maustettu maa-artisokkapyree, polenta tai juuressose.

Huom! Varothan syödessä jäniksen lihassa mahdollisesti olevia hauleja.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla