Tryffelirisotto

Tryffelirisotto maistuu aina. Kokeile tehdä se kotimaisista tryffeleistä valmistetusta tryffelivoista.

30 min
servings 4 annosta

21.01.2020 Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1/2 nippu kevätsipulia tai 6 cm pala purjoa

1 rkl öljyä

3 1/2 dl risottoriisiä

1 dl kuivaa valkoviiniä

noin 1 l kasvislientä

loraus kermaa

1 dl parmesaania raastettuna

25 g tryffelivoita (ohje alla)

suolaa

pippuria

tryffelilastuja

*

Tryffelivoi:

100 g voita (huoneenlämpöistä)

10 g tryffelisieniä

hienoa merisuolaa

Valmistusohje

1. Valmista tryffelivoi. Lisää huoneenlämpöiseen voihin ohuiksi viipaleiksi tryffelihöylällä tai veitsellä leikatut tryffelit. Lisää hienoa merisuolaa maun mukaan. Suola korostaa tryffelien aromia.
2. Pakasta tryffelivoi. Tryffelivoi saa lisäaromia pakkasessa.
3. Kuullota risoton silputut sipulit öljyssä.
4. Lisää riisi ja kuullota.
5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna imeytyä.
6. Lisää lämmintä kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää. Sekoita välillä ja lorauta lopussa sekaan kermaa.
7. Poista risotto liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja tryffelivoi. Valmis risotto on rakenteeltaan puuron ja vellin välimuoto.
8. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreilla tryffelilastuilla.

Vinkki: Valmista tryffelivoita voi ostaa Tryffdeli-kaupasta Lahdesta.

Viinilehti kävi tryffelimetsässä Suomessa

https://viinilehti.fi/2020/01/suomalainen-tryffeli-totta-vai-tarua/

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla