viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Thaipäärynät ja kookoskinuski
Reseptit

Thaipäärynät ja kookoskinuski

16.10.2024 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Aasialaisessa liemessä keitetyt päärynät varastavat show’n, kun tarjoilet ne kookos-suolakinuskin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 pientä päärynää

1–2 cm:n pala inkivääriä

2 sitruunaruohoa

4 dl valkoviiniä tai kuivaa omenasiideriä

2 limetin mehu

1 dl sokeria

1 tähtianis tai kanelitanko

*

Kinuski:

2 dl kookoskermaa

2 dl fariinisokeria

½ tl sormisuolaa

*

Pinnalle:

rouhittuja pähkinöitä (oman valinnan mukaan)

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra pois siemenet. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sitruunaruohot pitkittäin ja leikkaa paloiksi.
2. Mittaa viini kattilaan. Lisää limettimehu, sokeri, inkivääri, sitruunaruoho ja tähtianis tai kanelitanko. Laita päärynänpuolikkaat liemeen. Lisää tarvittaessa vettä niin, että päärynät melkein peittyvät.
3. Hauduta päärynöitä hiljalleen kiehuvassa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä. Kypsennysaika riippuu päärynöiden koosta ja alkuperäisestä kypsyysasteesta. Jäähdytä päärynät liemineen jääkaapissa.
4. Mittaa kookoskerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Mausta sormisuolalla.
5. Tarjoa valutetut päärynät haalean kinuskin kanssa. Viimeistele annokset rouhituilla pähkinöillä.

Vinkki! Älä heitä päärynöiden keitinlientä pois. Keitä se siirapiksi ja tarjoa esimerkiksi jäätelön ja lettujen kanssa.

Viinisuositus

Clemente VII Vinsanto del Chianti Classico 2015

Alkon tuotenro 1:

Makea viini Toscana
27,44 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pikkelöityä kyssäkaalia, päärynää ja katajasuolaa

time Created with Sketch.
pikkelöinti ja jäähdytys 2 h valmistusaika 10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Manteli-pekaanipähkinäleivos

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Oliivi, rypsi vai avokado? Näin valitset öljyn käyttötarkoituksen mukaan

05.02.2021 Viinilehden toimitus

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä