Ainekset
4 pientä päärynää
1–2 cm:n pala inkivääriä
2 sitruunaruohoa
4 dl valkoviiniä tai kuivaa omenasiideriä
2 limetin mehu
1 dl sokeria
1 tähtianis tai kanelitanko
*
Kinuski:
2 dl kookoskermaa
2 dl fariinisokeria
½ tl sormisuolaa
*
Pinnalle:
rouhittuja pähkinöitä (oman valinnan mukaan)
Valmistusohje
1. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra pois siemenet. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sitruunaruohot pitkittäin ja leikkaa paloiksi.
2. Mittaa viini kattilaan. Lisää limettimehu, sokeri, inkivääri, sitruunaruoho ja tähtianis tai kanelitanko. Laita päärynänpuolikkaat liemeen. Lisää tarvittaessa vettä niin, että päärynät melkein peittyvät.
3. Hauduta päärynöitä hiljalleen kiehuvassa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes päärynät ovat napakan pehmeitä. Kypsennysaika riippuu päärynöiden koosta ja alkuperäisestä kypsyysasteesta. Jäähdytä päärynät liemineen jääkaapissa.
4. Mittaa kookoskerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Mausta sormisuolalla.
5. Tarjoa valutetut päärynät haalean kinuskin kanssa. Viimeistele annokset rouhituilla pähkinöillä.
Vinkki! Älä heitä päärynöiden keitinlientä pois. Keitä se siirapiksi ja tarjoa esimerkiksi jäätelön ja lettujen kanssa.
Viinisuositus
Clemente VII Vinsanto del Chianti Classico 2015
Alkon tuotenro 1:
27,44 €
0,375 l
Edullinen ostos