viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Täytetty kanttarellileipä
Reseptit

Täytetty kantarellileipä

14.10.2022 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Kantarellileipä on perjantai-illan herkku, joka kaipaa seurakseen vain vihreää salaattia ja lasillisen viiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l kantarelleja

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

½ dl persiljaa hienonnettuna

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 vaalea juurileipä

2–3 tomaattia viipaloituna

1 tl timjamia tai oreganoa

3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, voi ja sipulit pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi leipä niin, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Täytä viillot sieniseoksella, tomaattiviipaleilla, timjamilla tai oreganolla ja juustoraasteella. Valuta öljyä viipaleiden väliin.
4. Kääri leipä folioon ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Poista folio ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes sen pinta on paistunut rapeaksi.

Viinisuositus

Steininger Riesling 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä