Ainekset
100 g voita
2 dl sokeria
6–8 pientä, kotimaista omenaa
2 levyä (200 g) voitaikinaa
*
Tarjoiluun:
1–2 dl ranskankermaa
ripaus kanelia
Valmistusohje
1. Sulata voi valurautapannussa tai muussa lieden ja uunin kestävässä astiassa. Mittaa sokeri voisulan joukkoon, sekoita. Anna seoksen lämmetä ja sokerin ruskistua. Liesi saa olla melko kovalla teholla.
2. Sokerin ruskistuessa, leikkaa omenoista siemenkodat pois ja lohko loppuosa omenoista.
3. Nipistä kaksi sulanutta pakastevoitaikinalevyä yhteen ja kauli paistinpannunkokoiseksi levyksi.
4. Lisää omenalohkot kauniisti ruskistuneeseen voi-sokeriseokseen. Ota pannu pois liedeltä ja nosta taikina omenoiden päälle. Muotoile taikina pannun muotoon ja pistele siihen reikiä haarukalla.
5. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
6. Kumoa hieman jäähtynyt omenapiiras tarjoilulautaselle. Tarjoa tarte tatin kanelilla maustetun ranskankerman kanssa.
Viinisuositus
Nederburg The Winemaster Noble Late Harvest 2022, Alkon numero 944054, 15,48 €