viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suppilovahveropiirakka

14.02.2017 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
6–10 annosta

Sienipiirakka. Sujauta suppilovahverosi syksyiseen pikapiirakkaan, jonka ainekset löytyvät metsän lisäksi lähikaupasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pellillinen

valmistusaika 30 min

*

noin 1 1/2 litraa suppilovahveroita

1 sipuli

2 rkl voita

1/2 dl tuoretta timjamia

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

noin 100 g emmental-juustoraastetta

Valmistusohje

1. Puhdista ja leikkaa sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
3. Hienonna timjami (tai käytä 2 tl kuivattua). Mausta paistos.
4. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi.
5. Levitä sienet pohjan päälle ja ripottele pintaan juustoraaste.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
7. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.

Vinkki:
Leikkaa sienipiirakka neliöiksi ja tarjoa juhlissa suolaisena palana.

Viinisuositus

Herencia Altés Garnatxa Blanca 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Katalonia
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

03.03.2025 Aino Tuomikoski

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä