Ainekset
1 pellillinen
valmistusaika 30 min
*
noin 1 1/2 litraa suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl voita
1/2 dl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)
noin 100 g emmental-juustoraastetta
Valmistusohje
1. Puhdista ja leikkaa sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
3. Hienonna timjami (tai käytä 2 tl kuivattua). Mausta paistos.
4. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi.
5. Levitä sienet pohjan päälle ja ripottele pintaan juustoraaste.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
7. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.
Vinkki:
Leikkaa sienipiirakka neliöiksi ja tarjoa juhlissa suolaisena palana.