viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Suppilovahvero-omenapiiras

05.08.2019 Krista Kupariharju + Kuva Juha-Pekka Laakio

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
12 annosta

Suppilovahvero-omenapiiras on Viinilehden lukijoiden suosikkiresepti, joka kulkee myös nimellä kaikkien aikojen paras sienipiirakka.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

200 g suppilovahveroita

25 g voita

2 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

2 (kotimaista) omenaa

1 tl raastettua inkivääriä

1/6 tl jauhettua muskottipähkinää

2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

1/4 tl rouhittua mustapippuria

noin 1 tl suolaa

*

Muna-kerma:

1 muna

1 dl kuohu-/ruokakermaa

1/2 dl basilikan lehtiä hienonnettuna

100 g raastettua parmesaania

*

Pinnalle:

1 dl basilikan lehtiä

Valmistusohje

1. Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina voidellun vuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla reunoja myöten ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä, jotta pohja pitää muotonsa paistamisen ajan.
3. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasossa. Pistele pohja haarukalla ja paista vielä muutama minuutti.
4. Puhdista sienet ja hienonna suurinpia. Hauduta niistä neste kuivalla kuumalla pannulla. Lisää rasvat ja paista sieniä muutama minuutti.
5. Kuori sipulit ja omenat. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat, lisää sienten joukkoon pannulle. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät. Mausta ja sekoita.
6. Levitä sienitäyte pohjalle. Sekoita muna-kerman ainekset keskenään ja kääda täytteen päälle. Levitä pinnalle vielä basilikan lehtiä.
7. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää ja saanut hieman väriä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä