viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Suolainen pannukakku

27.01.2025 Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Suolaisen pannukakun maut ovat kallellaan Aasiaan. Runsaalla kädellä höystetty pannari on brunssipöydän yllätysvieras.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

½ dl hienonnettua ruohosipulia

1 limetin kuoriraaste

1 rkl seesamiöljyä (tummaa)

½ tl suolaa

ripaus öljyä vuoan voiteluun

*

Lisäksi:

200 g katkarapuja (pakaste)

1 dl majoneesia

1 limetin mehu

1 pkt (250 g) revittyä tofua (Aasia)

50 g versoja (esim. retiisi)

½ dl hienonnettua ruohosipulia

1 ruukku korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja jauhot maidon sekaan. Lisää ruohosipuli, limetinkuori, öljy ja suola. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
  2. Peitä uunivuoka (halkaisija noin 25 cm) leivinpaperilla, öljyä paperi. Kaada taikina vuokaan ja paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin lisäät höysteet pinnalle.
  3. Sulata katkaravut siivilässä. Mausta majoneesi limettimehulla. Lisää pannarin pinnalle katkaravut, pannulla lämmitetty tai kylmä tofu sekä versot. Viimeistele korianterilla tai thaibasilikalla. Valuta majoneesi raidoiksi pannarin päälle tai tarjoa se erikseen.

Vinkki

Voit halutessasi jättää pannukakusta pois katkaravut ja korvata taikinan maidon kasvimaidolla tai vichyllä.

Viinisuositus

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2022

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Uusi-Seelanti
17,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Vihreä shakshuka

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Alkuruoka
Pääruoka

Bulgogi mausteisten kantarellien kera

time Created with Sketch.
maustumiseen 2 h + valmistukseen 20 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Helppo ja herkullinen vegebrunssi + kuohuviinit

08.02.2022 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Uudenvuoden tarjottavat: illan bileet ja aamun brunssi

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Raikas kuohuviinicocktail poksauttaa uudenvuoden juhlat käyntiin – maistuu myös brunssilla!

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä