Ainekset
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 limetin kuoriraaste
1 rkl seesamiöljyä (tummaa)
½ tl suolaa
ripaus öljyä vuoan voiteluun
*
Lisäksi:
200 g katkarapuja (pakaste)
1 dl majoneesia
1 limetin mehu
1 pkt (250 g) revittyä tofua (Aasia)
50 g versoja (esim. retiisi)
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 ruukku korianteria tai thaibasilikaa
Valmistusohje
- Vatkaa munat ja jauhot maidon sekaan. Lisää ruohosipuli, limetinkuori, öljy ja suola. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
- Peitä uunivuoka (halkaisija noin 25 cm) leivinpaperilla, öljyä paperi. Kaada taikina vuokaan ja paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin lisäät höysteet pinnalle.
- Sulata katkaravut siivilässä. Mausta majoneesi limettimehulla. Lisää pannarin pinnalle katkaravut, pannulla lämmitetty tai kylmä tofu sekä versot. Viimeistele korianterilla tai thaibasilikalla. Valuta majoneesi raidoiksi pannarin päälle tai tarjoa se erikseen.
Vinkki
Voit halutessasi jättää pannukakusta pois katkaravut ja korvata taikinan maidon kasvimaidolla tai vichyllä.
Viinisuositus
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2022
Alkon tuotenro 1: