viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suklaasalami, Salame de Chocolate

16.02.2018 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Kokeile portugalilaista suklaasalamia portviinin kaverina.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 iso tai 2 pientä salamia

munaton

30 min + 3h

*

200 g tummaa leivontasuklaata

50 g voita

10 kuivattua aprikoosia

50 g kuorittuja pistaaseja

1/2 dl kokonaisia manteleita

50 g Marie-keksejä

2 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus suolahiutaleita

ripaus kanelia

*

Lisäksi:

voipaperia

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä.
2. Paloittele aprikoosit ja hienonna pistaasit sekä mantelit veitsellä.
3. Sekoita kulhossa suklaaseos, aprikoosit ja pähkinät.
4. Riko keksit ja sekoita suklaamassan joukkoon.
5. Mausta suklaaseos hunajalla, suolakiteillä ja kanelilla.
6. Kaada suklaamassa voipaperille ja muotoile pitkulaiseksi. Pyöritä suklaamassa karkkipaperimaisesti voipaperin sisään. Viimeistele muoto pyörittelemällä pötkylä on salamin muotoon.
7. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
8. Poista voipaperi ja kuorruta suklaasalamia tomusokerilla. Säilytä suklaasalamia jääkaapissa, viipaloi viileänä ja tarjoile.

Viinisuositus

Dow's Nirvana Reserve Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
19,58 €
0,5 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä