Ainekset
1 iso tai 2 pientä salamia
munaton
30 min + 3h
*
200 g tummaa leivontasuklaata
50 g voita
10 kuivattua aprikoosia
50 g kuorittuja pistaaseja
1/2 dl kokonaisia manteleita
50 g Marie-keksejä
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolahiutaleita
ripaus kanelia
*
Lisäksi:
voipaperia
tomusokeria
Valmistusohje
1. Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä.
2. Paloittele aprikoosit ja hienonna pistaasit sekä mantelit veitsellä.
3. Sekoita kulhossa suklaaseos, aprikoosit ja pähkinät.
4. Riko keksit ja sekoita suklaamassan joukkoon.
5. Mausta suklaaseos hunajalla, suolakiteillä ja kanelilla.
6. Kaada suklaamassa voipaperille ja muotoile pitkulaiseksi. Pyöritä suklaamassa karkkipaperimaisesti voipaperin sisään. Viimeistele muoto pyörittelemällä pötkylä on salamin muotoon.
7. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
8. Poista voipaperi ja kuorruta suklaasalamia tomusokerilla. Säilytä suklaasalamia jääkaapissa, viipaloi viileänä ja tarjoile.