viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suklaasalami, Salame de Chocolate

16.02.2018 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Kokeile portugalilaista suklaasalamia portviinin kaverina.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 iso tai 2 pientä salamia

munaton

30 min + 3h

*

200 g tummaa leivontasuklaata

50 g voita

10 kuivattua aprikoosia

50 g kuorittuja pistaaseja

1/2 dl kokonaisia manteleita

50 g Marie-keksejä

2 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus suolahiutaleita

ripaus kanelia

*

Lisäksi:

voipaperia

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä.
2. Paloittele aprikoosit ja hienonna pistaasit sekä mantelit veitsellä.
3. Sekoita kulhossa suklaaseos, aprikoosit ja pähkinät.
4. Riko keksit ja sekoita suklaamassan joukkoon.
5. Mausta suklaaseos hunajalla, suolakiteillä ja kanelilla.
6. Kaada suklaamassa voipaperille ja muotoile pitkulaiseksi. Pyöritä suklaamassa karkkipaperimaisesti voipaperin sisään. Viimeistele muoto pyörittelemällä pötkylä on salamin muotoon.
7. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
8. Poista voipaperi ja kuorruta suklaasalamia tomusokerilla. Säilytä suklaasalamia jääkaapissa, viipaloi viileänä ja tarjoile.

Viinisuositus

Dow's Nirvana Reserve Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
19,39 €
0,5 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä