Ainekset
Suklaafinancier:
100 g voita
40 g mantelijauhoa
40 g vehnäjauhoja
100 g sokeria
80 g tummaa suklaata
3 valkuaista
1 rkl hunajaa
*
Tarjoiluun:
lakritsia
suklaakakkumurua
yrttejä
*
Raparperisorbetti:
1 liivate
200 g raparperia
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 rkl grenadiinia
1 sitruunan kuori
100 g glukoosia
200 g vettä
*
Raparperihilloke:
100 g raparperia
2 rkl sokeria
2 rkl grenadiinia
1 vaniljatanko
pieni pala inkivääriä
1 dl vettä
*
Lakritsikaramelli:
2 dl sokeria
1 dl kermaa
100 g lakritsia
Valmistusohje
Suklaafinancier
Valmistusaika 30 min
1. Ruskista voi ja siivilöi. Anna jäähtyä.
2. Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää sokeri sekä sulatettu suklaa, valkuaiset ja hunaja. Sekoita hyvin.
3. Lisää lopuksi ruskistettu voi voimakkaasti sekoittaen.
4. Voitele vuoat ja täytä ne taikinalla. Paista suklaafinancier 170 asteessa 9 min.
5. Tarjoa raparperisorbetin, raparperihillokkeen ja lakritsikaramellin kera. Koristele annos lakritsilla, kakkumuruilla ja yrteillä.
Raparperisorbetti
valmistusaika 30 min
1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Laita raparperi, sokeri, vaniljatanko, grenadiini, sitruunan kuori ja vesi kattilaan. Kiehauta. Laita kansi päälle ja anna maustua 2 tuntia. Siivilöi liemi.
3. Laita raparperiliemi ja glukoosi kattilaan. Kiehauta.
4. Lisää liivate ja laita seos jäätelökoneeseen. Jäädytä. Tarjoile raparperisorbetti suklaafinancierin kera.
Vinkki! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita seos pakastimeen laakeassa astiassa. Sekoita seosta 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt.
Raparperihilloke
Valmistusaika 20 min
1. Leikkaa raparperit kuutioiksi.
2. Laita kattilaan sokeri, grenadiini, vaniljatanko, inkivääri ja vesi. Kiehauta.
3. Lisää raparperit ja hauduta hiljalleen kypsiksi noin 4 min. Jäähdytä raparperihilloke.
Lakritsikaramelli
Valmistusaika 15 min
1. Karamellisoi sokeri kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan 5 min.
2. Lisää lakritsit ja keitä vielä noin 5 min.
3. Sekoita tehosekoittimessa, siivilöi ja jäähdytä lakritsikaramelli.