Suklaafinancier, raparperisorbetti ja lakritsikaramelli

Suklaafinancier, raparperisorbetti ja lakritsikaramelli

Miltä kuulostaisi suklaafinancier, raparperisorbetti ja lakritsikaramelli? Jumalaiselta, eikö!

1 h 35 min
servings 4 annosta

02.05.2022 Kristian Vuojärvi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Suklaafinancier:

100 g voita

40 g mantelijauhoa

40 g vehnäjauhoja

100 g sokeria

80 g tummaa suklaata

3 valkuaista

1 rkl hunajaa

*

Tarjoiluun:

lakritsia

suklaakakkumurua

yrttejä

*

Raparperisorbetti:

1 liivate

200 g raparperia

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

1 rkl grenadiinia

1 sitruunan kuori

100 g glukoosia

200 g vettä

*

Raparperihilloke:

100 g raparperia

2 rkl sokeria

2 rkl grenadiinia

1 vaniljatanko

pieni pala inkivääriä

1 dl vettä

*

Lakritsikaramelli:

2 dl sokeria

1 dl kermaa

100 g lakritsia

Valmistusohje

Suklaafinancier

Valmistusaika 30 min

1. Ruskista voi ja siivilöi. Anna jäähtyä.
2. Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää sokeri sekä sulatettu suklaa, valkuaiset ja hunaja. Sekoita hyvin.
3. Lisää lopuksi ruskistettu voi voimakkaasti sekoittaen.
4. Voitele vuoat ja täytä ne taikinalla. Paista suklaafinancier 170 asteessa 9 min.
5. Tarjoa raparperisorbetin, raparperihillokkeen ja lakritsikaramellin kera. Koristele annos lakritsilla, kakkumuruilla ja yrteillä.

Raparperisorbetti

valmistusaika 30 min

1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Laita raparperi, sokeri, vaniljatanko, grenadiini, sitruunan kuori ja vesi kattilaan. Kiehauta. Laita kansi päälle ja anna maustua 2 tuntia. Siivilöi liemi.
3. Laita raparperiliemi ja glukoosi kattilaan. Kiehauta.
4. Lisää liivate ja laita seos jäätelökoneeseen. Jäädytä. Tarjoile raparperisorbetti suklaafinancierin kera.

Vinkki! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita seos pakastimeen laakeassa astiassa. Sekoita seosta 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt.

Raparperihilloke

Valmistusaika 20 min

1. Leikkaa raparperit kuutioiksi.
2. Laita kattilaan sokeri, grenadiini, vaniljatanko, inkivääri ja vesi. Kiehauta.
3. Lisää raparperit ja hauduta hiljalleen kypsiksi noin 4 min. Jäähdytä raparperihilloke.

Lakritsikaramelli

Valmistusaika 15 min

1. Karamellisoi sokeri kattilassa. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan 5 min.
2. Lisää lakritsit ja keitä vielä noin 5 min.
3. Sekoita tehosekoittimessa, siivilöi ja jäähdytä lakritsikaramelli.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla