Ainekset
1 kakku
*
Mantelimarenki:
150 g kananmunan valkuaista
100 g sokeria
240 g mantelijauhetta
250 g tomusokeria
*
Täyte:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl mustikkaa tai mustaherukkaa
2 dl ranskankermaa
500 g suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
*
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
200 g suklaata
*
Viikunat:
tuoreita viikunoita
sokeria
portviiniä
appelsiininkuorta
*
Tarjoiluun:
mantelijäätelöä
Valmistusohje
1. Tee ensin mantelimarengit. Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista taikinasta viisi kappaletta marenkilevyjä (20 cm x 40 cm) 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
2. Valmista täyte: Kiehauta marjat ja kerma, soseuta. Siivilöi. Yhdistä marjakerma ja ranskankerma. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä täyte.
3. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkilevyjen väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytekerros. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ja valmista kuorrutus.
4. Kiehauta kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus tortun päälle.
5. Leikkaa viikunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Ripottele pinnalle sokeria, portviiniä ja raastettua appelsiininkuorta. Paahda viikunat kevyesti uunissa 200 asteessa. Tarjoile jäähtyneenä kakun kanssa.
Vinkki: Valmista torttu edellisenä päivänä ja tarjoile se seuraavana päivänä mantelijäätelön ja viikunoiden kanssa.