viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Sorsaa kermakastikkeessa

26.06.2012 Antti Vahtera

Nypi kokonaisten sorsien pinnalta vielä mahdolliset sulat. Huuhdo lintujen sisus kylmällä vedellä ja kuivaa ne hyvin paperilla. Paahda sorsat pannussa vähässä voissa kauniin ruskeiksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Työnnä paistomittari rintafileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä sorsia 140-asteisessa uunissa, kunnes niiden sisälämpötila on 60 astetta. Peitä sorsat foliolla ja anna niiden vetäytyä noin 30 minuuttia. Irrota […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 sorsaa

voita paistamiseen

2 salottisipulia

1 porkkana

pieni pala selleriä

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl vehnäjauhoja

3 rkl voita

20 g Aura Gold -juustoa

2 rkl mustaherukkahyytelöä

2 cl konjakkia

2 dl kermaa

mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

Nypi kokonaisten sorsien pinnalta vielä mahdolliset sulat. Huuhdo lintujen sisus kylmällä vedellä ja kuivaa ne hyvin paperilla. Paahda sorsat pannussa vähässä voissa kauniin ruskeiksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Työnnä paistomittari rintafileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä sorsia 140-asteisessa uunissa, kunnes niiden sisälämpötila on 60 astetta. Peitä sorsat foliolla ja anna niiden vetäytyä noin 30 minuuttia. Irrota sorsista rintafileet ja jalkapaistit ja kääri lihat takaisin folioon. Murskaa sorsien luut pieneksi isolla veitsellä tai lintusaksilla. Kuori juurekset ja paloittele ne 2 cm:n kuutioiksi. Pane pataan juurekset, tomaattipyree ja paloitellut luut ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Siirrä juurekset ja luut kattilaan ja lisää vettä niin, että ainesten pinta peittyy. Älä kaada padassa olevaa rasvaa liemeen, sillä sorsan rasva, varsinkin villisorsan, on monesti erittäin härskiä ja se pilaa kastikkeen. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 1 1/2 tuntia. Sulata voi TOISESSA kattilassa ja sekoita voisulaan vehnäjauhot. Siivilöi joukkoon juuresliemi sekoittaen ja anna kiehua hetki, kunnes kastike sakenee ja jauhot kypsyvät. Lisää juusto, hyytelö, konjakki ja kerma ja keitä vielä hetken aikaa. Mausta kastike pippurilla ja suolalla. Leikkaa rintalihat ohuiksi viipaleiksi, pane jalkapaistit sellaisinaan lautasille ja lisää kastiketta päälle. Lisäkkeiksi sorsalle sopivat hyvin haudutetut pekonipavut ja voissa paistetut puikulaperunat.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h
Alkuruoka

Currysillileipä

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Kalaruoka
Pääruoka

Vihreä shakshuka

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Suuntaa piknikille: täydelliset piknikviinit

23.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä