viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Sitruunatorttu

26.06.2012 Antti Vahtera

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Kuorrute Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kumoa torttupohja laakealle vadille. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g voita sulatettuna

Kuorrute

2 dl vettä

1,25 dl sokeria

2 kananmunaa

2 rkl maizenaa tai perunajauhoja

1 sitruunan mehu

1 tl sitruunan kuoriraastetta

25 g voita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia.

Kuorrute

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Kumoa torttupohja laakealle vadille. Kaada hieman jäähtynyt täyte päälle ja tasoita.

Voit koristella tortun pinnan sitruunankuoriraasteella. Tarjoa torttu kermavaahdon kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Ruokaretkeilijän Dublin

28.01.2025 Teksti Mikko Takala Kuvat Tommi Anttonen

Itäviiniä Amerikasta

27.01.2025 Teksti Tommi Hannula

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä