Sitruunatorttu

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Kuorrute Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kumoa torttupohja laakealle vadille. […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g voita sulatettuna

Kuorrute

2 dl vettä

1,25 dl sokeria

2 kananmunaa

2 rkl maizenaa tai perunajauhoja

1 sitruunan mehu

1 tl sitruunan kuoriraastetta

25 g voita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia.

Kuorrute

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Kumoa torttupohja laakealle vadille. Kaada hieman jäähtynyt täyte päälle ja tasoita.

Voit koristella tortun pinnan sitruunankuoriraasteella. Tarjoa torttu kermavaahdon kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla