Ainekset
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna
Kuorrute
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl maizenaa tai perunajauhoja
1 sitruunan mehu
1 tl sitruunan kuoriraastetta
25 g voita
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia.
Kuorrute
Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.
Kumoa torttupohja laakealle vadille. Kaada hieman jäähtynyt täyte päälle ja tasoita.
Voit koristella tortun pinnan sitruunankuoriraasteella. Tarjoa torttu kermavaahdon kera.