viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Sitruunatorttu

26.06.2012 Antti Vahtera

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Kuorrute Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kumoa torttupohja laakealle vadille. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g voita sulatettuna

Kuorrute

2 dl vettä

1,25 dl sokeria

2 kananmunaa

2 rkl maizenaa tai perunajauhoja

1 sitruunan mehu

1 tl sitruunan kuoriraastetta

25 g voita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia.

Kuorrute

Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Laita kattilaan kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Kumoa torttupohja laakealle vadille. Kaada hieman jäähtynyt täyte päälle ja tasoita.

Voit koristella tortun pinnan sitruunankuoriraasteella. Tarjoa torttu kermavaahdon kera.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä