viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sitruunainen kerrosjälkiruoka

23.04.2018 Elisa Johansson + Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Kesän helpoin kerrosjälkiruoka syntyy vaivattomasti mökkikeittiössäkin. Suomalaiset marjat kruunaavat nautinnon.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

*

1 l mansikoita

1/2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 pkt (250 g) mascarpone-juustoa

1 dl lemon curd -tahnaa

1 pkt (260 g) Bastogne-keksejä (LU)

3 dl mustikoita tai vadelmia

Valmistusohje

1. Survo mansikat yhdessä sokerin kanssa haarukkaa apuna käyttäen karkeaksi soseeksi. Säästä muutama mansikka koristeluun.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon mascarpone ja lemon curd -sitruunatahna.
3. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi.
4. Laita tarjoiluastioina toimivien laseihin pohjalle keksimuruja, päälle mansikkasurvosta ja kokonaisia mustikoita tai vadelmia ja marjojen päälle kerros sitruunavaahtoa. Toista homma.
5. Koristele jälkiruoat lopuilla marjoilla.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä