Ainekset
10–12 pientä leivosta
25 min + 6 h hyytymiseen
*
200 g valmista murotaikinaa (pakaste)
*
Sitruuna-namelaka:
1 liivatelehti
vettä
1/2 dl maitoa
1 rkl lemoncurd-sitruunatahnaa
100 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 sitruuna (kuori raastettuna)
*
Koristeluun:
passion-hedelmiä
valkosuklaata paahdettuna
Valmistusohje
1. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja leikkaa muotin avulla 12 pientä ympyrää tai soikiota. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja pohjat ovat saavat kauniin värin pintaansa. Jäähdytä pohjat.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. 3. Lämmitä maitoa ja sitruunatahnaa pienessä kattilassa, sekoita tasaiseksi. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi pois ja sulata se kuumaan maito-sitruunaseokseen. Nosta kattila liedeltä.
3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa notkeaksi. Lisää sula valkosuklaa maitoseokseen koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Viimeistele seos raastetulla sitruunankuorella.
4. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluusti pidemmäksikin ajaksi.
5. Kokoa leivokset. Sekoita sähkövatkaimella namelakan rakenne tasaiseksi kulhossa ja lusikoi se pursotinpussiin. Pursota kekoja murotaikinapohjien päälle. Koristele passionhedelmän siemenillä sekä uunissa paahdetun valkosuklaan muruilla.
Vinkki:
Paahda valkosuklaa helposti uunissa. Laita valkosuklaapaloja leivinpaperille uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Käytä kinuskisen makuinen paahdettu valkosuklaa jälkiruokien koristelussa.