Ainekset
Chilipikkelssi:
2 punaista chiliä
3 rkl etikkaa (makusi mukaan)
3 rkl hunajaa
1,5 dl vettä
*
Frittitaikina:
1 kananmuna
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl olutta tai siideriä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
*
Sipulit:
1 keltasipuli
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 dl vehnäjauhoja
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
*
Koristeluun:
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
Chilipikkelssi:
1. Leikkaa chili renkaiksi siemenineen.
2. Ryöppää chilejä noin 30 sekunnin ajan, jotta kovin polte katoaa.
3. Kiehauta loput ainekset kattilassa noin 5 min. Anna jäähtyä.
4. Lisää chilirenkaat jäähtyneeseen liemeen.
Frittitaikina:
1. Riko kananmunan rakenne.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna turvota tunnin ajan.
Sipulit:
1. Kuori sipulit. Viipaloi kelta- ja punasipulit noin senttimetrin paksuisiksi renkaiksi. Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Irrota sipulirenkaat toisistaan. Mausta ja pyöritä jauhoissa.
3. Kasta frityyritaikinaan ja paista rapeaksi öljyssä.
4. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois.
5. Koristele annos ruohosipulilla. Tarjoa sipulirenkaat chilikastikkeen kera.
Viinisuositus: