Sipulirengas

Sipulirenkaat siiderillä & chilipikkelssiä

Sipuleja ja chiliä löytyy jokaisesta kodista, useimmista myös olutta tai siideriäkin. Tällainen eväs syntyy käden käänteessä kuokkavieraiden yllättäessä. Chili tuo annokseen potkua, joten seuraksi kannattaa valita aavistuksen makea, kenties myös kupliva viini.

1 h
servings 4 annosta

16.02.2021 Sami Tallberg + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Chilipikkelssi:

2 punaista chiliä

3 rkl etikkaa (makusi mukaan)

3 rkl hunajaa

1,5 dl vettä

*

Frittitaikina:

1 kananmuna

0,5 dl perunajauhoja

0,5 dl vehnäjauhoja

2 dl olutta tai siideriä

merisuolaa

mustapippuria myllystä

*

Sipulit:

1 keltasipuli

1 punasipuli

4 valkosipulinkynttä

merisuolaa

mustapippuria myllystä

1 dl vehnäjauhoja

1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

*

Koristeluun:

1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Chilipikkelssi:
1. Leikkaa chili renkaiksi siemenineen.
2. Ryöppää chilejä noin 30 sekunnin ajan, jotta kovin polte katoaa.
3. Kiehauta loput ainekset kattilassa noin 5 min. Anna jäähtyä.
4. Lisää chilirenkaat jäähtyneeseen liemeen.

Frittitaikina:
1. Riko kananmunan rakenne.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna turvota tunnin ajan.

Sipulit:
1. Kuori sipulit. Viipaloi kelta- ja punasipulit noin senttimetrin paksuisiksi renkaiksi. Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Irrota sipulirenkaat toisistaan. Mausta ja pyöritä jauhoissa.
3. Kasta frityyritaikinaan ja paista rapeaksi öljyssä.
4. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen rasva pois.
5. Koristele annos ruohosipulilla. Tarjoa sipulirenkaat chilikastikkeen kera.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla