viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sinihomejuustopiiras, viinirypäleitä ja viikunoita

14.02.2017 Resepti Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

servings Created with Sketch.
6 annosta

Suolaisen makeassa piiraassa maistuvat sinihomejuusto, viikunat ja viinirypäleet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

kasvis

20 min + 1 h sulamiseen ja paistamiseen

*

500 g esikaulittua , laskostettua voitaikinaa

*

Täyte:

200 g ranskankermaa

170 g sinihomejuustoa (esim. Aura)

1 rkl timjamia hienonnettuna

3 tuoretta viikunaa

150 g tummia viinirypäleitä

1 dl pekaanipähkinöitä

1/2 tl jauhettua kanelia

3 rkl hunajaa

*

Voiteluun:

1 munan keltuainen

*

Pinnalle:

Hunajaa

Valmistusohje

1. Ota voitaikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.
2. Kauli taikinalevyä noin neljän senttiä suuremmaksi sekä pituus että leveys suunnassa. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Levitä levylle ranskankermaa, mutta jätä reunoilta noin puolisenttiä levittämättä. Murustele päälle sinihomejuusto ja hienonnettu timjami.
4. Pese hedelmät. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja isoimmat rypäleet puoliksi. Rouhi pekaanipähkinöitä hieman pienemmiksi.
5. Levitä viikunalohkot, viinirypäleet ja pähkinät piirakalle. Ripottele pintaan kanelia ja valuta hunajaa.
6. Käännä taikinan reunoja hieman täytteen päälle. Voitele reunat kananmunan keltuaisella.
7. Kypsennä piiras 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes taikina on paistunut kullankeltaiseksi.
8. Valuta kypsän piirakan päälle hunajaa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen
Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Peltolan Blue -sinihomejuusto ja kolme täydellistä juomaa

14.10.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä