Ainekset
6 annosta
kasvis
20 min + 1 h sulamiseen ja paistamiseen
*
500 g esikaulittua , laskostettua voitaikinaa
*
Täyte:
200 g ranskankermaa
170 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
1 rkl timjamia hienonnettuna
3 tuoretta viikunaa
150 g tummia viinirypäleitä
1 dl pekaanipähkinöitä
1/2 tl jauhettua kanelia
3 rkl hunajaa
*
Voiteluun:
1 munan keltuainen
*
Pinnalle:
Hunajaa
Valmistusohje
1. Ota voitaikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.
2. Kauli taikinalevyä noin neljän senttiä suuremmaksi sekä pituus että leveys suunnassa. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Levitä levylle ranskankermaa, mutta jätä reunoilta noin puolisenttiä levittämättä. Murustele päälle sinihomejuusto ja hienonnettu timjami.
4. Pese hedelmät. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja isoimmat rypäleet puoliksi. Rouhi pekaanipähkinöitä hieman pienemmiksi.
5. Levitä viikunalohkot, viinirypäleet ja pähkinät piirakalle. Ripottele pintaan kanelia ja valuta hunajaa.
6. Käännä taikinan reunoja hieman täytteen päälle. Voitele reunat kananmunan keltuaisella.
7. Kypsennä piiras 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes taikina on paistunut kullankeltaiseksi.
8. Valuta kypsän piirakan päälle hunajaa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.