Ainekset
1 pkt (200 g) matjessillifileetä
2 dl kuohukermaa
1 prk (120 g) smetanaa (ei kevyt)
1 dl ruohosipulia silputtuna
1/2 dl tilliä silputtuna
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa
(raastettua piparjuurta)
*
Perunaletut:
4 dl perunamuusia
2 dl maitoa
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
paistamiseen voi-öljyseosta
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa silli. Leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
2. Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi. Lisää joukkoon sillipalat ja muut moussen ainekset. Mausta seos halutessasi raastetulla piparjuurella.
3. Sekoita perunalettutaikinan ainekset kulhossa.
4. Paista taikinasta voi-öljyseoksessa keskilämmöllä pieniä lettuja.
5. Tarjoa perunaletut lämpiminä sillimoussen kanssa.