Sillijäädyke

Silli, kuohuviini ja vohvelit. Kylmä sillijäädyke ja lämmin vohveli on lyömätön yhdistelmä. Jos pakastaminen ei innosta, tarjoa sillijäädyke jäädyttämättä moussen tapaan.

6 h
servings 6–8 annosta

20.12.2019 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 dl kuohukermaa

2 dl smetanaa

200 g matjessillifileitä

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

3 rkl tilliä hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vodkaa

1 tl juoksevaa hunajaa

½ tl valkopippuria rouhittuna myllystä

*

Tarjoiluun:

vohveleita, lettuja tai blinejä

mätiä

punasipulia

tilliä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma ja smetana kulhossa vaahdoksi.
2. Kuutioi sillifileet. Sekoita silli ja muut aineet kerma-smetanavaahtoon.
3. Laita silliseos rasiaan. Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa 6 tuntia. Sekoita muutaman kerran jäätymisen aikana.
4. Ota jäätelökauhalla palloja tai leikkaa sillijäädyke paloiksi. Tarjoa lämpimien vohveleiden, ohukaisten tai blinien kanssa. Koristele halutessasi mädillä, punasipulilla ja tillillä.

Vinkki: Jäädykkeestä tulee helposti rakenteeltaan lohkeavaa, loraus alkoholia parantaa jäädykkeen rakennetta.

Kuohuviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla