Ainekset
2 dl kuohukermaa
2 dl smetanaa
200 g matjessillifileitä
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vodkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl valkopippuria rouhittuna myllystä
*
Tarjoiluun:
vohveleita, lettuja tai blinejä
mätiä
punasipulia
tilliä
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma ja smetana kulhossa vaahdoksi.
2. Kuutioi sillifileet. Sekoita silli ja muut aineet kerma-smetanavaahtoon.
3. Laita silliseos rasiaan. Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa 6 tuntia. Sekoita muutaman kerran jäätymisen aikana.
4. Ota jäätelökauhalla palloja tai leikkaa sillijäädyke paloiksi. Tarjoa lämpimien vohveleiden, ohukaisten tai blinien kanssa. Koristele halutessasi mädillä, punasipulilla ja tillillä.
Vinkki: Jäädykkeestä tulee helposti rakenteeltaan lohkeavaa, loraus alkoholia parantaa jäädykkeen rakennetta.