viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Gyoza, sweetchili-kastike, ponzusoija
Reseptit

Sieni-kasvis-gyoza, sweetchili-kastike ja ponzusoija

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
20 kpl annosta

Gyozat ovat japanilainen versio täytetyistä taikinanyyteistä. Venäläisillä on pelmenit, italialaisilla raviolit ja kiinalaisilla dumplingsit. Japanilaisissa gyozanyyteissä on kaunis väri, sillä ne paistetaan toiselta puolelta pannulla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 porkkanaa raastettuna

50 g siitakesieniä

1 dl kiinankaalia hienonnettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

1 chili

1 valkosipulinkynsi

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl hoisin-kastiketta

2 rkl soijaa

1 rkl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

1 muna

tuoretta korianteria hienonnettuna

*

Lisäksi:

gyoza-taikinakuoria (pakaste)

*

Paistamiseen:

1 rkl öljyä

tilkka vettä

*

Ponzusoija:

1 dl sitruunanmehua

1 dl soijakastiketta

1/4 dl vettä

1/4 dl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

2 rkl inkivääri hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia hienonnettua

*

Makea chilikastike:

2 dl riisiviinietikkaa

1 dl sokeria

1 rkl suolaa

2 punaista chiliä ilman siemeniä

Valmistusohje

1.Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna sienet ja muut kasvikset hyvin hienoksi.
2. Kuumenna öljy pannulla, lisää inkivääri ja hienonnettu chili. Kuullota hetki ja lisää loput kasvikset. Paista, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
3. Lisää hoisin-kastike, soija sekä mirin. Sekoita huolellisesti.
4. Riko muna erilliseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää muna pannulla, sekoita mutta älä paista enää.
5. Lisää korianteri ja tarvittaessa mausta vielä suolalla.
6. Laita sulaneelle taikinalevylle nokare täytettä. Sulje taikina puolikuun muotoiseksi nyytiksi. Nyytin saa pysymään kiinni, kun kostutat sormen veteen ja sormella taikinareunat. Painele hyvin. Tee kaikki nyytit kerralla valmiiksi.
7. Paista gyoza-nyyttejä hetki öljyssä pannulla, jotta toiselle puolelle tulee kaunis väri.
8. Lisää pannulle vesi ja sulje kansi. Hauduta kypsäksi
9. Valmista sweetchili-kastike. Kuumenna sokeri, riisiviinietikka ja suola kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää pilkotut chilit ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä kastike ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
10. Valmista ponzu-kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
11. Tarjoa gyoza-nyytit dippikastikkeiden kanssa.

Vinkki:

Tarjoa gyozat kaupan valmiin ponzusoijan ja sweetchili-kastikkeen kanssa.

Vinkki:

Pakastettuja gyoza-taikinakuoria voi ostaa aasialaisista kaupoista. Hätätapauksessa myös valmis pelmenitaikina käy.

Viinisuositus:

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,69 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Vihreä tee -sitruunavanukas ja mansikat

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Gluteeniton

Lue lisää

Parhaat sushiviinit: 12 täydellistä sushi-viiniyhdistelmää

11.10.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä