Ainekset
1 vuokaleipä
gluteeniton, hiivaton, munaton, maidoton
15 min + 3,5 h turpoamiseen ja paistamiseen
*
5 dl siemensekoitusta
5 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta
4 1/2 rkl psylliumkuitujauhetta (esim. Risenta)
1 1/2 tl suolaa
1 dl kuivattuja aprikooseja paloina
4 1/2 rkl kookosöljyä (tai voita)
1 1/2 rkl hunajaa
5 dl vettä
1 rkl kookosöljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja aprikoosipalat.
2. Sulata kookosöljy (tai voi) ja hunaja mikrossa tai vesihauteessa. Kaada öljyseos ja huoneenlämpöinen vesi kuiviin aineisiin. Sekoita paksuksi taikinaksi.
3. Voitele leipävuoka (noin 10×24 cm) kookosöljyllä ja painele taikina vuokaan. Anna turvota jääkaapissa noin 2 tuntia.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta uunipellille ja jatka paistamista noin 1 tunti, kunnes leipä on saanut väriä ja ääni on koputellessa ontto.
5. Tarjoa siemenleipä jäähtyneenä vaikka avokadon ja mustapippurin tai tuorejuuston kera.