Ainekset
500 g perunoita
suolaa keitinveteen
1 savustuspussi
1 maustekurkku kuutioina
1 fenkoli kuutioina
2 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
40 g kapriksia
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, salvia, timjami, minttu)
3 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
*
Lisäksi:
tummaa vuokaleipää
voita voiteluun
50 g paahdettuja manteleita rouhittuina
3–4 retiisiä viipaleina
krassia tai versoja
Valmistusohje
1. Keitä perunat suolatussa vedessä napakoiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Laita savustuspussiin ja 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Anna perunoiden vetäytyä pussissa 10 minuuttia. Jäädytä, kuori ja viipaloi.
2. Sekoita maustekurkku- ja fenkolikuutiot, ranskankerma, sitruunamehu, kaprikset, yrtit ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna makujen tasaantua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
3. Voitele leivät ja asettele päälle perunaviipaleita. Lusikoi päälle maustekurkku-fenkoli-yrttiseosta. Viimeistele paahdetulla mantelirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.