Vinegretti

Salaatinkastikkeiden klassikko: vinegretti

Vinegretti on kastikkeiden klassikko. Testaa vinegrettiä vaikkapa rapean sydänsalaatin kaverina tai villiyrttisalaatissa.

servings noin 1 litra annosta

04.01.2022 Elisa Ojala + Kuva Robert Seger

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 valkosipulinkynttä

5 dl oliiviöljyä, kylmäpuristettua

3 dl rypsiöljyä

2 dl valkoviinietikkaa

150 g (reilu 1 ¼ dl) sileää dijon-sinappia

½ sitruunan mehu

1 ½ rkl rakuunaa kuivattuna (tai 1 tl saksankirvelin siemenkotia kuivattuna)

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua ainakin tunnin.
3. Siivilöi kastike ja painele pikkukauhalla, jotta saat kaikki maut ja aromit talteen. Sekoita huolellisesti ennen käyttöä.

Vinkki: Tee kastiketta kerralla litra, se säilyy hyvin ja sen maku kehittyy jääkaapissa tai huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa säilytettäessä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla