Ainekset
4 valkosipulinkynttä
5 dl oliiviöljyä, kylmäpuristettua
3 dl rypsiöljyä
2 dl valkoviinietikkaa
150 g (reilu 1 ¼ dl) sileää dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
1 ½ rkl rakuunaa kuivattuna (tai 1 tl saksankirvelin siemenkotia kuivattuna)
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua ainakin tunnin.
3. Siivilöi kastike ja painele pikkukauhalla, jotta saat kaikki maut ja aromit talteen. Sekoita huolellisesti ennen käyttöä.
Vinkki: Tee kastiketta kerralla litra, se säilyy hyvin ja sen maku kehittyy jääkaapissa tai huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa säilytettäessä.