Ainekset
12 kpl
40 min + 15 min paistamiseen
*
1 1/2 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
*
Täyte:
2 dl smetanaa
1 dl kermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
4 dl mustikoita
*
Lisäksi:
kuusenkerkkäsiirappia
Valmistusohje
1. Valmista piirakkataikina sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan.
2. Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta.
3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli taikinapallot kaulimella ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
4. Rypytä reunat ylös kuin karjalanpiirakoissa, jotta saat noin 1cm korkeat reunat.
5. Levitä mustikoita rypytettyjen pohjien päälle tasaisesti. Levitä mustikoiden päälle smetanaseosta niin paljon kuin saat mahtumaan.
5. Paista 175-180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Tarjoile jäähtyneenä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.