viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Mustikka-karjalanpiirakka

13.02.2017 Resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
12 kpl annosta

Mustikkapiirakan tutut maut rypyttyvät ruiskuoren sisään. Mustikkakarjis viimeistellään kuusenkerkkäsiirapilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

12 kpl

40 min + 15 min paistamiseen

*

1 1/2 dl vettä

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

3 1/2 dl ruisjauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

*

Täyte:

2 dl smetanaa

1 dl kermaviiliä

1 muna

2 rkl sokeria

4 dl mustikoita

*

Lisäksi:

kuusenkerkkäsiirappia

Valmistusohje

1. Valmista piirakkataikina sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan.
2. Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta.
3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli taikinapallot kaulimella ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
4. Rypytä reunat ylös kuin karjalanpiirakoissa, jotta saat noin 1cm korkeat reunat.
5. Levitä mustikoita rypytettyjen pohjien päälle tasaisesti. Levitä mustikoiden  päälle smetanaseosta niin paljon kuin saat mahtumaan.
5. Paista 175-180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Tarjoile jäähtyneenä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton

Lue lisää

Mustikkasesonki on nyt kuumimmillaan – yllättävät ja upeat reseptit

04.08.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä