rapeaksi paistettu silli ja hernemajoneesi

Rapeaksi paistettu silli ja hernemajoneesi

Rapea paistopinta on mukava kontrasti pehmeälle sillille. Tarjoa rapeaksi paistettu silli höyryävänä hernemajoneesin ja sitruunalohkojen kanssa.

3-4 h 30 min
servings 6 annosta

04.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 sillifileetä (kevytsuolattua)

1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl panko-korppujauhoja

1 tl raastettua sitruunakuorta

1/2 tl pippuria

2 munaa

4 rkl voi-öljyseosta

*

Hernemajoneesi:

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1 dl majoneesia

1 tl Dijon-sinappia

1 valkosipulinkynsi (pieni)

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä runsaassa kylmässä vedessä 3–4 tuntia. Kuivaa silli ja leikkaa fileet kolmeksi palaksi.
2. Tee hernemajoneesi sillien liotessa. Kuumenna jäisiä herneitä mikrossa täydellä teholla 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Jauha herneet hienoksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut hernemajoneesin aineet.
4. Mittaa molemmat jauhot pienille lautasille, mausta korppujauhot raastetulla sitruunankuorella ja pippurilla. Riko munat kolmannelle lautaselle ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
5. Kääntele sillipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
6. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista sillipalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa heti majoneesin kanssa.


Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla