Ainekset
4 sillifileetä (kevytsuolattua)
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl panko-korppujauhoja
1 tl raastettua sitruunakuorta
1/2 tl pippuria
2 munaa
4 rkl voi-öljyseosta
*
Hernemajoneesi:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi (pieni)
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Liota sillifileitä runsaassa kylmässä vedessä 3–4 tuntia. Kuivaa silli ja leikkaa fileet kolmeksi palaksi.
2. Tee hernemajoneesi sillien liotessa. Kuumenna jäisiä herneitä mikrossa täydellä teholla 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Jauha herneet hienoksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut hernemajoneesin aineet.
4. Mittaa molemmat jauhot pienille lautasille, mausta korppujauhot raastetulla sitruunankuorella ja pippurilla. Riko munat kolmannelle lautaselle ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
5. Kääntele sillipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
6. Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista sillipalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa heti majoneesin kanssa.
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019
Alkon tuotenro 1: