Helppo raparperi-vaniljatartaletti

Raparperi-vaniljatartaletti

Makea ranskalainen raparperi-vaniljatartaletti valmistuu puutarhan sadosta. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja koota juuri ennen tarjoilua.

1 h
servings 8-10 annosta

24.05.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

tai:

4 dl vehnäjauhoja

125 g pehmeää voita

1 dl tomusokeria

1 keltuainen

*

Vaniljakiisseli:

1/2 dl sokeria

3 keltuaista

2 rkl maizenaa

4 dl kermamaitoa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl voita

*

Pinnalle:

300 g raparperia

1 dl punaviiniä

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata valmistaikina. Jos teet taikinan itse, paloittele voi monitoimikoneen kulhoon ja lisää joukkoon jauhot, sokeri ja keltuainen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Peitä irtopohjaisen piirasvuoan pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakastimeen noin 1/2 tunniksi.
2. Mittaa kiisseliainekset vaniljasokeria ja voita lukuun ottamatta (pinnoitettuun) kattilaan. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehuu. Keitä hiljalleen 2 minuuttia.
3. Nosta kattila liedeltä, lisää voi ja vaniljasokeri. Jäähdytä kastike kylmäksi vesihauteessa välillä sekoittaen.
4. Kuori raparperi tarvittaessa. Paloittele varret.
5. Mittaa sokeri ja punaviini kattilaan. Lisää raparperi ja hauduta paloja, kunnes ne pehmenevät hieman. Ota raparperit liemestä. Keitä liemi siirappimaiseksi. Anna liemen poreilla ja haihtua voimakkaasti noin 20 minuuttia. Lisää vaniljasokeri siirappiin.
6. Pistele piirakkapohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on vaaleanruskea. Irrota pohja jäähtyneenä ja nosta tarjoiluvadille.
7. Levitä vaniljakiisseli torttupohjan päälle. Lisää pinnalle raparperipalat ja valuta päälle punaviinisiirappia.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla