Ainekset
2 levyä voitaikinaa (pakaste)
1 rkl hunajaa
1 rkl kuumaa vettä
basilikaa
*
Haudutettu raparperi:
2 (isoa) vartta raparperia
1 dl hillosokeria
2 rkl sokeria
1 sitruuna (mehu)
*
Sitruuna-jogurttivaahto:
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 sitruuna (kuori)
Valmistusohje
1.Kuori raparperit. Leikkaa toinen varsista pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan hillosokerin kanssa, keitä hilloksi. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa myös toinen raparperi pieniksi paloiksi. Raasta sitruunasta kuori, tarvitset sen jogurttivaahtoon ja purista mehu. Sekoita raparperipalat sitruunamehun ja sokerin kanssa. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Kuumenna sitruunan maustamat raparperit nopeasti kattilassa. Anna jäähtyä.
4. Valmista jogurttivaahto. Valuta jogurttia suodatinpussissa pari tuntia.
5. Vaahdota kerma ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi, mausta sitruunan kuoriraasteella. Sekoita sitruuna-kermavaahto jogurtin kanssa. Säilytä jääkaapissa.
6. Kauli sulaneet voitaikinalevyt hyvin ohueksi. Sekoita hunaja ja vesi. Sivele hunajavesi pullasudilla voitaikinan pintaan.
7. Paista taikinalevyt 200-asteisessa uunissa rapeaksi.
8. Paloittele kypsät taikinalevyt pienemmiksi. Kokoa lehikäiset taikinalevyistä ja täytteistä lisäämällä kerrosten väliin sitruunajogurttivaahtoa, raparpereja ja tuoretta basilikaa.