viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Millefeuille
Reseptit

Raparperi-basilika-millefeuille

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Millefeuille, tuhatlehtinen jälkiruoka, tarjoillaan haudutetun raparperin ja sitruuna-jugurttivaahdon kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 levyä voitaikinaa (pakaste)

1 rkl hunajaa

1 rkl kuumaa vettä

basilikaa

*

Haudutettu raparperi:

2 (isoa) vartta raparperia

1 dl hillosokeria

2 rkl sokeria

1 sitruuna (mehu)

*

Sitruuna-jogurttivaahto:

1 dl turkkilaista jogurttia

1 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 sitruuna (kuori)

Valmistusohje

1.Kuori raparperit. Leikkaa toinen varsista pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan hillosokerin kanssa, keitä hilloksi. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa myös toinen raparperi pieniksi paloiksi. Raasta sitruunasta kuori, tarvitset sen jogurttivaahtoon ja purista mehu. Sekoita raparperipalat sitruunamehun ja sokerin kanssa. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Kuumenna sitruunan maustamat raparperit nopeasti kattilassa.  Anna jäähtyä.
4. Valmista jogurttivaahto. Valuta jogurttia suodatinpussissa pari tuntia.
5. Vaahdota kerma ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi, mausta sitruunan kuoriraasteella. Sekoita sitruuna-kermavaahto jogurtin kanssa. Säilytä jääkaapissa.
6. Kauli sulaneet voitaikinalevyt hyvin ohueksi. Sekoita hunaja ja vesi. Sivele hunajavesi pullasudilla voitaikinan pintaan.
7. Paista taikinalevyt 200-asteisessa uunissa rapeaksi.
8. Paloittele kypsät taikinalevyt pienemmiksi. Kokoa lehikäiset taikinalevyistä ja täytteistä lisäämällä kerrosten väliin sitruunajogurttivaahtoa, raparpereja ja tuoretta basilikaa.

Viinisuositus:

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
79,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min

Lue lisää

Raparperi + viini: näin yhdistät ja onnistut!

15.05.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Herkulliset makeat viinit: yhdistä viineille nämä ruoat!

02.11.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä