Ainekset
1 iso tai 2 pientä keräsalaattia
*
Vinegretti:
1 pieni banaanisalottisipuli
½ pieni valkosipulinkynsi
3 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl dijonsinappia
¼ tl merisuolaa
mustapippuria
(sokeria)
(1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna)
Valmistusohje
1. Tee vinegretti. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi, nosta ne salaattikulhoon. Mittaa joukkoon öljy, etikka ja sinappi. Sekoita paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kastikkeen kuuluu olla hapokasta, mutta voit tarvittaessa pyöristää makua ripauksella sokeria. Viimeistele halutessasi rakuunalla.
2. Irrota salaatinlehdet kannasta käsin kiertämällä. Jos salaatti on multainen, huuhtele se ja kuivaa sitten huolellisesti salaattilingossa tai käärimällä salaatti keittiöliinaan. Jos lehdet jäävät märiksi, kastike ei tartu niihin ja salaatista tulee vetinen. Isoimmat salaatinlehdet voit repiä puoliksi.
3. Nosta salaatinlehdet kastikkeen päälle kulhoon. Kääntele salaatti huolellisesti kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.