Ainekset
12 palaa
30 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1,5 h
*
1 1/2 dl punaviiniä tai punaviiniglögiä (jos käytät glögiä, jätä sokeri pois)
2 rkl sokeria
1 1/2 dl kuivattuja karpaloita
150 g voita
200 g tummaa suklaata
3 isoa munaa
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl saksanpähkinöitä hienonnettuna
Valmistusohje
1. Laita viini, sokeri ja karpalot kattilaan. Lämmitä lähes kiehumispisteeseen.
2. Nosta kattila pois liedeltä. Anna karpaloiden marinoitua ja jäähtyä noin 5 minuuttia.
3. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi 20×20 cm kokoiseen uunivuokaan.
4. Sulata voi. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.
5. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi.
6. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja pähkinärouhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää seos munavaahtoon.
7. Sekoita joukkoon suklaasula ja karpalo-viiniseos.
8. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä tahmeaa.
9. Anna brownien jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta brownie vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista paloiksi.
Vinkki: Jos brownieta jää yli, hyödynnä loput schwartzwaldin suklaamousseen.
Viinisuositus
Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui 2020
Alkon tuotenro 1: