Ainekset
2–3 (450 g) punajuurta keitettynä
150 g tummaa suklaata
3 munaa
2 ½ dl ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
*
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2 rkl punajuurimehua
30 g suklaata
Valmistusohje
1. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi. Nosta siivilään valumaan. Ota talteen 2 rkl mehua.
2. Paloittele suklaa kulhoon. Sulata mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon hellästi nostellen. Lisää punajuuriraaste, suklaa ja jäähtynyt voisula varovasti sekoitellen.
4. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hiukan tahmeaksi. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
5. Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää punajuuriraasteesta irronnutta mehua vähän kerrallaan. Kuorrutteen tulee olla jähmeän juoksevaa, jotta se ei valu kakun päältä.
6. Sulata koristesuklaa mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kumoa suklaa pursotuspussiin.
7. Levitä punajuurikuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Tee pursotuspussin kulmaan reikä ja pursota suklaata vielä notkean kuorrutteen pinnalle. Halutessasi voit vetää tikulla raitoja kakun pintaan.
8. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään kuorrutteen jähmettymien ajaksi. Kakku on parhaimmillaan kahden seuraavan päivän aikana.