Pippuripihvi

Klassinen pippuripihvi paistuu ja maistuu aina.

14.02.2017 Resepti Antti Vahtera + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

*

800 g naudan sisäfileetä (fileen keskikohdasta)

1 dl rouhittua mustapippuria

suolaa (Maldon)

*

Paistamiseen:

öljyä

Valmistusohje

1. Poista sisäfileestä kalvot. Kaada pippurirouhetta työlaudalle tai lautaselle. Pyörittele lihaa pippurirouheessa niin, että kaikki pinnat saavat pippurikerroksen. Mausta liha suolalla.
2. Paista fileeseen kauniit ruskeat paistopinnat kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
3. Nosta liha laakealle astialle ja työnnä sisälämpömittari lihan keskelle. Kypsennä lihaa 175-180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes sisälämpömittari näyttää 50 astetta. Liha jää reilusti punaiseksi sisältä.
4. Ota liha pois uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia keittiöpyyhkeen tai folion sisässä.
5. Leikkaa vetäytynyt filee 2-3 cm paksuiksi pihveiksi. Ripauta suolaa leikkuupinnalle. Tarjoa pippuripihvi heti.

Lisäkesuositus:
Kermakastike, keitetyt neulapavut ja rapeat, ohuet ranskanperunat.

Vinkki:
Varaa ruokailijaa kohden 150-200 g lihaa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla