Ainekset
6 annosta
gluteeniton
30 minuuttia
*
75 g kivettömiä taateleita
2 rkl piparkakkumaustetta
1 1/2 dl siirappia
3 keltuaista
1-2 rkl sitruunamehua
5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
*
Koristeeksi:
karpaloita
Valmistusohje
1. Saksi taatelit pieniksi paloiksi. Mittaa siirappi ja piparkakkumauste kattilaan. Lisää taatelit ja kiehauta seos.
2. Erottele keltuaiset kulhoon.
3. Kaada kuuma siirappiseos keltuaisten päälle samalla sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
4. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa.
5. Kääntele kermavaahto munavaahtoon. Lisää sitruunamehu. Kaada massa noin litran vetoiseen vuokaan. Pane vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
6. Irrota jäädyke vuoasta ja koristele jäädyke karpaloilla.