Ainekset
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
6 keltuaista
*
Pinnalle:
3 rkl ruokokidesokeria
5 piparkakkua (ohuita)
*
Lisäksi:
pieniä uunivuokia
kaasupoltin
Valmistusohje
1. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää suikaloitu sitruunankuori, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi.
2. Nosta kattila pois levyltä, peitä se kannella ja anna makujen tekeytyä puoli tuntia.
3. Sekoita keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Siivilöi sekaan kermaseos.
4. Jaa vanukasseos uuninkestäviin vuokiin. Nosta kupit uunipannulle vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vanukkaiden jäähtyä jääkaapissa.
5. Ripottele ruokosokeri vanukkaiden pinnalle ja paahda niihin kaunis pinta kaasupolttimella. Koristele annokset kokonaisilla pipareilla. Murskaa muutama pipari ja viimeistele pinta piparkakkumurskalla.