Ainekset
500 g filotaikinaa
500 g tuoretta pinaattia
200 g fetaa
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
ripaus raastettua muskottipähkinää (tai jauhetta)
3 rkl raastettua parmesaania
reilusti mustapippuria
200 g voita sulatettuna
Valmistusohje
1. Ota filotaikina pakastimesta jääkaappiin edellisenä iltana ja nosta huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
2. Kiehauta kattilassa vettä ja ryöppää pinaatit nopeasti kuumassa vedessä. Valuta lävikössä.
3. Hienonna jäähtynyt pinaatti veitsellä ja laita kulhoon. Murenna joukkoon feta. Lisää kananmunat, muskottipähkinä, parmesaani ja pippuri. Sekoita.
4. Levitä filotaikinalevyt auki ja leikkaa arkit pituussuunnassa kolmeen osaan. Ota 2–3 pitkää kapeaa palaa erilleen ja sivele ne sulatetulla voilla. Lusikoi toiseen päähän runsas ruokalusikallinen täytettä ja taita taikinan kulma kolmioksi täytteen päälle. Jatka taittelua samaan tapaan täytteen ympärille koko taikinakaistaleen matkalta niin, että sinulla on kolmion muotoinen kerroksinen leivonnainen. Nosta piiras leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele pinta vielä voisulalla. Valmista kaikki piiraat samalla tavalla, kunnes täyte on käytetty.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että piiraat saavat kauniin kullanruskean värin.