Pinaatti-fetapiiraat

Herkulliset pinaatti-fetapiiraat sopivat terassitunnelmointiin tai vaikka kesämökin siivoustalkoiden tarjoiluun.

1 h 15 min
servings 18–20 pientä annosta

07.04.2025 Resepti Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g filotaikinaa

500 g tuoretta pinaattia

200 g fetaa

2 kananmunaa kevyesti vatkattuna

ripaus raastettua muskottipähkinää (tai jauhetta)

3 rkl raastettua parmesaania

reilusti mustapippuria

200 g voita sulatettuna

Valmistusohje

1. Ota filotaikina pakastimesta jääkaappiin edellisenä iltana ja nosta huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

2. Kiehauta kattilassa vettä ja ryöppää pinaatit nopeasti kuumassa vedessä. Valuta lävikössä.

3. Hienonna jäähtynyt pinaatti veitsellä ja laita kulhoon. Murenna joukkoon feta. Lisää kananmunat, muskottipähkinä, parmesaani ja pippuri. Sekoita.

4. Levitä filotaikinalevyt auki ja leikkaa arkit pituussuunnassa kolmeen osaan. Ota 2–3 pitkää kapeaa palaa erilleen ja sivele ne sulatetulla voilla. Lusikoi toiseen päähän runsas ruokalusikallinen täytettä ja taita taikinan kulma kolmioksi täytteen päälle. Jatka taittelua samaan tapaan täytteen ympärille koko taikinakaistaleen matkalta niin, että sinulla on kolmion muotoinen kerroksinen leivonnainen. Nosta piiras leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele pinta vielä voisulalla. Valmista kaikki piiraat samalla tavalla, kunnes täyte on käytetty.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että piiraat saavat kauniin kullanruskean värin.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla