Ainekset
3 kiinteää päärynää
2 kyssäkaalia
2 rkl suolaa
¾ dl valkoviinietikkaa
1 ½ dl sokeria
2 ¼ dl vettä
*
Katajasuola:
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl karkeaa merisuolaa
½ rkl aniksen siemeniä
1 rkl ruokosokeria
Valmistusohje
1. Kuori päärynät ja kyssäkaalit. Leikkaa päärynät pystysuunnassa kahdeksaan lohkoon, poista siemenkota ja laita kulhoon. Leikkaa kyssäkaali 1×1 cm paksuiksi tikuiksi ja laita omaan kulhoonsa.
2. Ripottele molempien päälle suolaa, sekoita kerran ja laita kylmään mehustumaan puoleksi tunniksi.
3. Yhdistä etikka, sokeri ja vesi kasarissa, kiehauta ja jäähdytä.
4. Huuhtele päärynät ja kyssäkaalitikut kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi. Laita kannelliseen lasiastiaan ja kaada päälle pikkelöintiliemi. Anna tekeytyä muutaman tunnin.
5. Hiero katajanmarjat, merisuola ja aniksen siemenet huhmareessa. Sekoita joukkoon ruokosokeri.
6. Valuta kyssäkaalit ja päärynät pikkelöintiliemestään ja tarjoa katajasuolan kanssa.