Ainekset
1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa, pakaste Lisäksi ruisjauhoja
2 pkt (á 300 g) valmista riisipuuroa (esim. Pirkka)
50 g voita
½ dl maitoa
*
Lisäksi:
ruisjauhoja
Valmistusohje
1. Jaa sulanut taikina noin 20 osaan. Kauli palat ruisjauhotetulla pöydällä hyvin ohuiksi soikioiksi. Käytä perinteistä karjalanpiirakkapulikkaa, kaulinta tai pastakonetta.
2. Jaa taikinakuorille noin ruokalusikallinen riisipuuroa ja levitä puuro. Jätä reunat puurotta.
3. Rypytä piirakat käsin ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista uunin täydellä lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes taikinareunat saavat väriä.
5. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Dippaa piirakat lämpiminä voiseokseen ja nosta tarjolle.