viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Pika-karjalanpiirakka
Reseptit

Pika-karjalanpiirakka

17.03.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
n. 20 annosta

Rakkaudella rypytetyt itsetehdyt karjalanpiirakat syntyvät hetkessä valmistaikinasta ja einespuurosta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa, pakaste Lisäksi ruisjauhoja

2 pkt (á 300 g) valmista riisipuuroa (esim. Pirkka)

50 g voita

½ dl maitoa

*

Lisäksi:

ruisjauhoja

Valmistusohje

1. Jaa sulanut taikina noin 20 osaan. Kauli palat ruisjauhotetulla pöydällä hyvin ohuiksi soikioiksi. Käytä perinteistä karjalanpiirakkapulikkaa, kaulinta tai pastakonetta.
2. Jaa taikinakuorille noin ruokalusikallinen riisipuuroa ja levitä puuro. Jätä reunat puurotta.
3. Rypytä piirakat käsin ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista uunin täydellä lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes taikinareunat saavat väriä.
5. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Dippaa piirakat lämpiminä voiseokseen ja nosta tarjolle.

 

Viinisuositus

Blitz Riesling 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mosel
9,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tofuwokki

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

time Created with Sketch.
45 min
Kanaruoka
Alkuruoka

Helppo palloperunasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Helpot herkut reilussa vartissa

01.09.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Arkiruoat kiireeseen – katso helpot reseptit!

24.02.2022 Viinilehden toimitus

Arjen pelastajat: yhden astian pastat ja pikaraviolit

25.02.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä