Ainekset
1 kg jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
2 pientä keltasipulia
1 dl oliiviöljyä
8 kananmunaa
4 keltuaista
1 rkl suolaa
50 g laadukasta tryffelitahnaa, esim. Poddi Tartufi
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita ja sipuleita öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Älä ruskista.
- Riko munat kulhoon. Lisää keltuaiset, suola ja tryffelitahna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada munaseos paistinpannulle niin, että perunat ja sipulit peittyvät. Peitä kannella. Kypsennä keskilämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes massa on jähmettynyt.
- Käännä tortilla paistinpannun kannen tai ison lautasen avulla, sammuta liesi ja anna tortillan tekeytyä. Valmis perunatortilla on kypsä mutta edelleen mehevä.
- Tarjoile tortilla lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Syksyllä saat tortillasta upean vierasruoan, kun raastat sen päälle tuoretta tryffeliä.
Viinisuositus
Alta Alella Mirgin Reserva Cava Brut Nature 2020
Alkon tuotenro 1:
19,49 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa