Viini-lehden Vuoden kuohuviini vappujuhliin

Viinivinkki 17/2017

Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut

Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut

531257, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / DO Cava / Espanja
Freixenet
Chardonnay, Macabeo, Parellada, Pinot Noir
20,50 € (0,75 l)

Hedelmäisen kypsä, eloisa ja terhakas, kypsiin omeniin, sitruksiin ja viehkeästi paahteisuuteen, pähkinään ja mineraalisuuteen aromeiltaan viestivä, hennosti suuta supistava viini vaalealihaisten kalaruokien rinnalle.

Arvio: Kypsän hedelmäinen, monivivahteinen tuoksu tuo aromeiltaan mieleen omenan, melonin ja persikan. Siinä on myös viehkeää paahteisuutta, kermaisuutta ja hienovaraista pähkinääkin. Myös kuiva maku on runsaan omenainen ja persikkainen. Suutuntumaltaan viini on varsin eloisa, sillä pehmeät, pienet kuplat ja niiden korostama sitruksisuus antaa kokonaisuudelle pirteyttä. Makuun antaa napakkuutta eloisa hapokkuus, jota pienet, pehmeät kuplat vielä korostavat. Kokonaisuus jättää tasaisen, yrttisen ryhdikkään, monivivahteisen - jopa kukkaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Paistetut äyriäiset ja vaalealihaiset kalat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Aromaattisen suuntäyttävä alkupala yhdistää vuohenjuuston, kylmäsavulohen ja parsan

Viinille ehdottamani herkun voit nostaa vaikkapa vappupöydän alkuruoaksi. Aloita annoksen valmistaminen parsasta. Käytä annokseen vihreää parsaa. Huuhtele parsat ja leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (tyvestä noin 2 cm). Mikäli kuori tuntuu paksulta, voit kuoria parsat ohuelti.

Ota seuraavaksi käsittelyyn vuohenjuusto. Leikkaa ”vuohenjuustopötköstä” noin 1,5-2 cm paksuisia viipaleita. Mausta viipaleet muutamalla tipalla balsamietikkaa. Kierittele tämän jälkeen juustoviipaleet tehosekoittimella valmistamassasi hapankorppumurskeessa. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle.

Levittele kylmäsavulohiviipaleet toiselle uunipellille ja grillaa tai kuivaa niitä uunivastuksen alla. Anna jäähtyä ja leikkaa ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.

Valmista parsat grillaamalla ne miedolla lämmöllä. Nosta sen jälkeen vuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla sitruunanmehulla. Pidä lämpimänä.

Nosta hapankorppujauhotetut juustoviipaleet kuumaan uuniin ja lämmitä.

Valmista pieni salaatti aromaattisista salaattilajikkeista ja mausta se vinaigretella.

Nosta pieni salaattikeko lautaselle, aseta lämminnyt juustokiekko salaatin oheen, nostele lämpimät parsat annokseen ja ripottele koko komeudelle kylmäsavulohikuutioita. Viimeistele herkku raastamalla annokselle parmesaaniraastetta.

Nauti hyvällä mielellä Viini-lehden Vuoden kuohuviinin kera!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä