Ainekset
2 keskikokoista munakoisoa
suolaa
laadukasta oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 tlk tomaatteja (esim. Mutti-kirsikkatomaatit)
mustapippuria
1 pnt tuoretta basilikaa
400 g rigatonipastaa
ricotta salataa tai parmesaania
Valmistusohje
- Huuhtele munakoisot ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita palat lävikköön ja ripottele päälle suolaa. Sekoittele välillä ja lisää vielä suolaa noin 10 min jälkeen. Anna olla lävikössä vähintään 20 minuuttia, jotta munakoisoista irtoaa hieman nestettä.
- Kuumenna kattilassa noin 1 dl oliiviöljyä, lisää joukkoon valkosipulit ja paista niitä kullanruskeiksi keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää tomaatit ja rouhi päälle pippuria. Pilko sekaan kourallinen basilikan lehtiä. Kastiketta voi haudutella miedolla lämmöllä useitakin tunteja, mutta anna porista vähintään 20 minuuttia. Jos kastike kaipaa nestettä, voit käyttää pastan keitinvettä.
- Pyörittele suolatut ja valutetut munakoisopalat oliiviöljyssä. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteissa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia, kunnes niissä on kauniin paahtunut pinta.
- Lisää paahdetut munakoisot tomaattikastikkeen joukkoon ja anna hautua hetki. Maista ja tarkista, kaipaako kastike lisää suolaa tai pippuria.
- Keitä pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää päälle tuoretta basilikaa ja runsaasti raastettua ricotta salataa tai parmesaania.
Vinkki:
Voit maustaa kastikkeen myös timjamilla, rosmariinilla ja laakerinlehdellä. Vegaanisen version saa korvaamalla ricotan tofulla.
Viinisuositus
Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria 2020
Alkon tuotenro 1: