Palsternakkakiekot

Palsternakkakiekot

Pikkujoulujen pikkusyötäväksi kannattaa kattaa erilaisia pieniä annoksia. Yksi pikkujoulupöydän suosikki on herkulliset palsternakkakiekot ja raikas riesling.

50 min
servings 20 annosta

17.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300–400 g palsternakkaa

2 rkl oliiviöljyä

¾ tl suolaa

*

Marinoitu keltajuuri:

1/2 dl sokeria

1 dl riisiviinietikkaa

2 tähtianista

1 kanelitanko

2 keltajuurta

*

Pistaasikrokantti:

1 dl fariinisokeria

1 rkl vettä

1 tl hienoa merisuolaa

1 dl kuorittuja pistaaseja murskattuina

*

Sitruunaricotta:

50 g ricotta-juustoa

50 g fetajuustoa

1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna

1 tl sitruunamehua

1/3 tl mustapippuria

2 tl oliiviöljyä

1 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna

*

Lisäksi:

1 prk (225 g) punajuurihummusta, esim. Baba Foods

yrttien lehtiä tai syötäviä kukkia, esim. rautayrtti

Valmistusohje

1.Pese palsternakat ja leikkaa 1–2 cm paksuiksi kiekoiksi. Sivele kiekoille oliiviöljyä molemmin puolin, ripottele suolaa ja levitä kiekot tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paahda kiekkoja 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
2. Anna palsternakkakiekkojen jäähtyä ja marinoi keltajuuret. Kiehauta sokeri, riisiviinietikka, tähtianikset, kanelitanko ja laakerinlehdet kattilassa.
3. Kuori keltajuuret ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä hyvin ohueksi. Kaada jäähtynyt liemi keltajuurien päälle ja anna marinoitua 15 minuuttia.
4. Tee pistaasikrokantti. Kuumenna fariinisokeria, vettä ja suolaa kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna kuplia pari minuuttia ja lisää pistaasit. Sekoita ja kaada seos leivinpaperille jäähtymään.
5. Murra jäähtynyt krokantti pienemmiksi paloiksi.
6. Valmista sitruunaricotta. Murusta fetajuusto kulhoon, lisää loput ainekset ja sekoita.
7. Sekoita hummus sileäksi kulhossa ja laita pursotinpussiin.
8. Sipaise sitruunaricottaa palsternakkakiekoille. Pursota päälle punajuurihummusta. Taittele päälle pikkelöityjä keltajuuria ja nosta pistaasikrokantti kruunuksi. Koristele pienillä yrtinlehdillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Paahda palsternakkojen päätypalat uunissa rapeiksi. Tarjoa ylimääräinen punajuurihummus niiden kanssa dippinä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla