Vuohenjuusto-uuniviikunat

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

Vuohenjuusto-uuniviikunat ovat herkullinen pikkutarjottava loppuvuoden juhliin ja illanviettoihin. Kokeile myös alkuruokana!

20 min
servings 4-6 annosta

03.12.2021 Teresa Välimäki + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

8–12 kypsää viikunaa

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl hunajaa

ripaukset suolaa ja mustapippuria

75–100 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Riblaire)

3–4 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Puolita viikunat ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
2. Revi vuohenjuusto paloiksi ja asettele palat viikunoiden päälle.
3. Paahda viikunoita 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät viikunoille paahtamisen puolivälissä. Tarjoa lämpiminä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla