Vahteran resepti

Paahdettua ankanrintaa ja haudutettua koipea, juuresmuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Tee ankanrintojen rasvapuolelle ristiviillot lähes lihaan asti. Laita kaksi rintaa kerrallaan kylmälle valurautapannulle nahkapuoli pannua vasten. Anna paahtua miedolla lämmöllä. Voit nostaa kauhalla rasvaa välillä uunivuokaan. Näin rasva ei räisky ja pinnasta tulee rapea. Kun pinta rapea ja rasva sulanut, käännä fileet hetkeksi vatsapuolelle ja nosta ritilälle. Ota kaikki rasva talteen uunivuokaan. Mausta paahdetut rinnat […]

Ainekset

4 ankanrintaa ja koipea

mustapippuria

suolaa

Siirappi

1 dl balsamiviinietikkaa

0,5 dl hunajaa

Juuresmuhennos

2 porkkanaa

pieni pala lanttua

pieni pala selleriä

1 pieni keltasipuli

2 pientä jauhoista perunaa

4 rkl voita

Valmistusohje

Tee ankanrintojen rasvapuolelle ristiviillot lähes lihaan asti. Laita kaksi rintaa kerrallaan kylmälle valurautapannulle nahkapuoli pannua vasten. Anna paahtua miedolla lämmöllä. Voit nostaa kauhalla rasvaa välillä uunivuokaan. Näin rasva ei räisky ja pinnasta tulee rapea. Kun pinta rapea ja rasva sulanut, käännä fileet hetkeksi vatsapuolelle ja nosta ritilälle. Ota kaikki rasva talteen uunivuokaan. Mausta paahdetut rinnat ja koivet molemmin puolin mustapippurilla ja suolalla.

Nosta koivet uunivuokaan ankanrasvan päälle ja kypsennä 90 asteisessa uunissa 6 tuntia. Nosta koivet rasvasta ritilälle ja anna valua kaikki rasva pois. Valmista seuraavaksi siirappi. Kuumenna balsamiviinietikka hiljalleen ja kiehuta erittäin hiljalleen, kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää hunaja ja kuumenna. Sivele ankanrintojen ja koipien rapea pinta siirapilla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes rintafileiden sisälämpötila on 57 astetta. Anna rintafileiden vetäytyä vielä hetken ennen viipalointia. Koivet voit halutessasi irrottaa luusta ja nahasta (tai tarjoilla sellaisenaan annoksessa). Viipaloi fileet ohuiksi viipaleiksi juuresmuhennoksen päälle.

Juuresmuhennos

Kuori kaikki juurekset ja paloittele 1 cm paloiksi. Kuori myös sipuli ja hienonna pieneksi. Kuullota sipuli kattilassa vähässä määrässä voita pehmeäksi. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista vielä hetkisen. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi. Kaada keitinvesi kattilasta talteen. Laita juurekset tehosekoittimeen lopun voin kanssa ja anna pyöriä tasaiseksi. Voit löysentää muhennosta mieleiseksi keitinliemellä. Mausta valkopippurilla, suolalla ja nokareella voita.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Pähkinäiset vuohenjuusto-uuniviikunat

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Mustikka-sinihomejuustoleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Vuohenjuusto-puolukkaleivät

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Juoko joulupukki viiniä?

08.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Ville Palonen

Tšekkiviinit nostavat päätään – missä mennään, Moravia?

08.12.2021 Sanna Pöyry + kuvat Josef Chlad

RAW Berlin – Viinimessut pandemian keskellä

08.12.2021 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen