Omena-valkoviinikakku

Paritimme omenan ja valkoviinin. Lopputulos on maistuva omena-valkoviinikakku.

servings 12 annosta

15.02.2019 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kakku, noin 12 palaa

*

150 g pehmeää voita

3/4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 t vaniljasokeria

1 muna

*

Täyte:

1,5 kg omenoita (noin 10-12 kotimaista)

1 dl sokeria

1 1/2 dl valkoviiniä (riesling)

1 dl rusinoita

1 tl kanelia

1 ps vanhanajan vaniljakastikeaineksia (Blåband)

*

Muruseos:

50 g pehmeää voita

1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

*

Tarjoiluun:

vaahdottettua ranskankermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

  1. Sekoita voi  ja sokeri. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja muna. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta pallo ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  3. Valmista täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Sulata sokeri kattilassa, anna karamellisoitua kullan ruskeaksi. Kaada sekaan viini, sekoita hyvin ja anna kiehua, kunnes karamelli on liuennut viiniin.
  5. Lisää omenat, rusinat ja kaneli kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10  minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät.
  6. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljakastikeaines, joka suurustaa omenaseoksen.
  7. Kauli viilennyt taikina pyöreäksi levyksi, siirrä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta taikina ylös vuoan reunoille asti.
  8. Kaada pohjan päälle täyte ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  9. Valmista muruseos käsin sekoittamalla. Ripottele kakun päälle puolen tunnin paistamisen jälkeen.
  10. Jatka kakun paistamista ylätasolla 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
  11. Tarjoa omena-valkoviinikakku jäähtyneenä jäätelön, vaniljakastikkeen tai ranskankerman kanssa.
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla