Omena-pihlajanmarjatrifle

Syntisen hyvässä triflessä on kerroksittain karamellisoituja omenoita, vanilja- ja kermavaahtoa, keksimurusia ja pihlajanmarjoilla piristettyä kinuskia.

30 min
servings 6 annosta

07.10.2019 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g kotimaisia omenoita

30 g voita

1/2 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

200 g kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)

*

Kinuski

4 dl pihlajanmarjoja

tilkka vettä

1 1/2 dl fariinisokeria

2 dl kuohukermaa

1/4 tl sormisuolaa

*

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1.Kuori ja kuutioi omenat. Mittaa voi ja sokeri paistinpannulle, sulata. Lisää omenapalat ja paista, kunnes omenat pehmenevät. Mausta kanelilla. Anna jäähtyä.
2. Valmista kinuski. Huuhdo riivityt pihlajanmarjat. Kuumenna marjoja mikrossa tilkassa vettä 2 minuuttia. Puserra marjat siivilän läpi soseeksi.
3. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Lisää pihlajanmarjasose ja keitä seosta, kunnes se sakenee kastikemaiseksi. Mausta kinuski sormisuolalla.
4. Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri toisessa kulhossa.
5. Murenna keksit ja pane puolet murusista ison lasikulhon tai lasipurkkien pohjalle. Lisää päälle omenapalat, vaniljakastiketta, keksimuruja ja kermavaahtoa. Valuta pinnalle kinuski. Anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla