Ainekset
600 g kotimaisia omenoita
30 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
200 g kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
*
Kinuski
4 dl pihlajanmarjoja
tilkka vettä
1 1/2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1/4 tl sormisuolaa
*
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1.Kuori ja kuutioi omenat. Mittaa voi ja sokeri paistinpannulle, sulata. Lisää omenapalat ja paista, kunnes omenat pehmenevät. Mausta kanelilla. Anna jäähtyä.
2. Valmista kinuski. Huuhdo riivityt pihlajanmarjat. Kuumenna marjoja mikrossa tilkassa vettä 2 minuuttia. Puserra marjat siivilän läpi soseeksi.
3. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Lisää pihlajanmarjasose ja keitä seosta, kunnes se sakenee kastikemaiseksi. Mausta kinuski sormisuolalla.
4. Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri toisessa kulhossa.
5. Murenna keksit ja pane puolet murusista ison lasikulhon tai lasipurkkien pohjalle. Lisää päälle omenapalat, vaniljakastiketta, keksimuruja ja kermavaahtoa. Valuta pinnalle kinuski. Anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.
Viinisuositus
Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui 2020
Alkon tuotenro 1: