Omena-juurespyttipannu

Omena-juurespyttipannu maistuu jo sellaisenaankin, vaihtele kasviksia sesongin mukaan.

15.02.2017 Arto Rastas +Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

gluteeniton, kasvis

*

2 granny smith omenaa

2 porkkanaa

2 keskikokoista punajuurta

2 salottisipulia

2 + 2 rkl voita

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl hienonnettua rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja kasvikset. Leikkaa ne isohkoiksi lohkoiksi.
2. Lisää 2 rkl voita pannuun ja kypsennä punajuuria, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä punajuuret uunivuokaan ja kypsennä ne loppuun uunissa (150 astetta noin 30 min)
3. Lisää pannulle 2 rkl voita, porkkanat ja sipulit. Paista kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Lisää omenat ja hunaja pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja lisää rakuuna.
5. Ota punajuuret uunista ja sekoita nopeasti pannulla, varo etteivät ne värjää koko paistosta.

Valmista pyttipannun vierelle vaikkapa karitsapannupihvejä ja omena-calvadoskastiketta!

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla