Ainekset
1 leipä, noin 6 henkilölle
kasvis, munaton
15 min + 10 min paistamiseen
*
1 rapeakuorinen leipä
*
Täyte:
1 valkosipulinkynsi
100 g voita
1 ruukku persiljaa
200 g juustoraastetta (mozzarella)
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös persilja.
2. Sekoita valkosipuli- ja persiljasilppu ja puolet juustoraasteesta pehmeän voin sekaan.
3. Leikkaa leipää kuin leikkaisit siitä viipaleita mutta älä paina veistä loppuun asti, vaan jätä viipaleet pohjasta kiinni leipään. Käännä leipää 90-astetta leikkuulaudalla ja leikkaa samanlaisia viiltoja toiseen suuntaan.
4. Täytä leivän kolot yrttivoilla teelusikan tai voiveitsen avulla. Ripottele viiltoihin ja leivän pintaan loput juustoraasteesta.
5. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
6. Tarjoile lämpimänä ja nyhdä haarukalla tai käsin leivästä paloja.
Tarjoiluvinkki: Nyhtöleipä on hauska tarjottava illanistujaisissa keiton tai salaatin kaverina. Jokainen voi nyhtää leivästä omat pikku palasensa.