viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Nyhtöleipä

26.03.2018 Elisa Johansson + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Nyhtöleipä, siitä riittää jaettavaa ja ihmeteltävää isommallekin porukalle. Hurmaa vieraasi, helpoista helpoin herkku onnistuu aloittelijaltakin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 leipä, noin 6 henkilölle

kasvis, munaton

15 min + 10 min paistamiseen

*

1 rapeakuorinen leipä

*

Täyte:

1 valkosipulinkynsi

100 g voita

1 ruukku persiljaa

200 g juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös persilja.
2. Sekoita valkosipuli- ja persiljasilppu ja puolet juustoraasteesta pehmeän voin sekaan.
3. Leikkaa leipää kuin leikkaisit siitä viipaleita mutta älä paina veistä loppuun asti, vaan jätä viipaleet pohjasta kiinni leipään. Käännä leipää 90-astetta leikkuulaudalla ja leikkaa samanlaisia viiltoja toiseen suuntaan.
4. Täytä leivän kolot yrttivoilla teelusikan tai voiveitsen avulla. Ripottele viiltoihin ja leivän pintaan loput juustoraasteesta.
5. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
6. Tarjoile lämpimänä ja nyhdä haarukalla tai käsin leivästä paloja.

Tarjoiluvinkki: Nyhtöleipä on hauska tarjottava illanistujaisissa keiton tai salaatin kaverina. Jokainen voi nyhtää leivästä omat pikku palasensa.

Viinisuositus

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,26 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka

Lue lisää

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

5 x Kööpenhaminan smörrebrödit

17.04.2023 Annukka Oksanen + kuvat ravintolat

Piknikviinit kevääseen – tällä kertaa ilman kuplia!

13.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä