Ainekset
Muropohja:
180 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
ripaus suolaa
*
Täyte:
4 dl (pakaste) mustikoita
0,4 dl sokeria
0,4 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja
*
Lisäksi:
mustikoita
vaniljajäätelöä
pieniä piirakkavuokia á 10 cm tai 1 iso piirakkavuoka
Valmistusohje
1. Valmista ensin muropohja. Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, raastettu appelsiininkuori, suola ja kardemumma. Lisää kuiva-aineet voi-sokerimassaan.
3. Painele taikina voideltuihin piirakkavuokiin.
4. Valmista täyte. Sekoita (jäiset) mustikat, sokerit ja perunajauho keskenään. Kaada seos piirakkavuokiin.
5. Paista piirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 min.
6. Tarjoile tuoreiden mustikoiden ja vaniljajäätelön kera.